25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă misiune FMI la Bucureşti în perioada 15-29 ianuarie

O nouă misiune FMI la Bucureşti în perioada 15-29 ianuarie

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Erik de Vrijer, se va afla la Bucureşti în perioada 15-29 ianuarie pentru cea de-a 7-a şi a 8-a evaluare a acordului stand-by, informează Mediafax. Principalele teme de discuţie vor fi perspectivele economiei, bugetul pe 2013, reformele structurale şi politica monetară.
„O misiune FMI, condusă de Erik de Vrijer, va vizita Bucureştiul de la 15 până pe 29 ianuarie 2013 pentru a efectua cea de-a 7-a şi a 8-a evaluare a acordului stand-by cu România. Misiunea FMi va discuta cu autorităţile române pe marginea evoluţiilor eocnomice recente şi prognozei, bugetului guvernului general pe 2013, progresului în privinţa reformelor structurale, precum şi politicii monetare”, a declarat reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek, într-un comunicat transmis astăzi.
Misiunea FMI va fi însoţită de echipe de la Comisia Europeană şi Banca Mondială, precizează Lybek. Oficialul FMI reiterează că autorităţile române nu intenţionează să acceseze resursele disponibile în cadrul acordului de precauţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS