20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Peste 400 de şoferi sancţionaţi pentru depăşirea vitezei legale

Dolj: Peste 400 de şoferi sancţionaţi pentru depăşirea vitezei legale

Peste 400 de şoferi au fost sancţionaţi de poliţiştii craioveni şi doljeni pentru depăşirea vitezei legale în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie. În acest interval, efectivele poliţiei rutiere din municipiul Craiova, Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi din cadrul formaţiunilor de poliţiei municipale şi orăşeneşti au organizat o acţiune având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză şi de conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă.
În cadrul activităţilor desfăşurate poliţiştii au controlat în trafic peste 1200 autovehicule, ocazie cu care au fost constatate 705 abateri de natură contravenţională, pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 79.720 lei.
Astfel, au fost aplicate 421 sancţiuni pentru viteză neregulamentară, 47 pentru neportul centurii de siguranţă, 12 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului şi alte 9 amenzi pentru neacordare prioritate pietonilor angajaţi în traversare pe marcajul pietonal.
Unsprezece permise au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar 7 certificate de înmatriculare au fost retrase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS