6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe reabilitarea liniei de tramvai

Începe reabilitarea liniei de tramvai

A fost atribuită execuţia a două dintre cele trei loturi scoase la licitaţie, constructorii desemnaţi câştigători fiind SCT Bucureşti şi SC Mari-Vila Com SRL, tot din Capitală

Primăria Craiova a semnat, vineri, 28 decembrie 2012, contractul de execuţie privind modernizarea cu fonduri europene a două tronsoane din linia de tramvai, în cadrul proiectului privind „Modernizarea infrastructurii de transport în comun pentru fluidizarea traficului forţei de muncă între cele două platforme industriale ale Polului de creştere Craiova“.
În urma licitaţiei, lotul 1 din acest contract – „Reabilitarea căii de rulare a tramvaiului pe bulevardul Decebal“ – constând în modernizarea căii duble de rulare a tramvaiului pe bulevardul menţionat, pe o lungime de 1.630 m, pe porţiunea de la Podul Electroputere până pe strada Caracal, inclusiv bucla de întoarcere la pasajul denivelat Electroputere, a fost atribuit firmei SCT Bucureşti, constructorul pasajului suprateran din centrul Craiovei. Lotul 3 al acestei lucrări – „Reabilitare linii de tramvai în municipiul Craiova – 11 km“ – constă în modernizarea căii simple de tramvai pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Calea Severinului şi a accesului la Depoul de tramvaie“, pe o lungime de 10,878 m, și ea va fi executată de  SC Mari-Vila Com SRL Bucureşti, firmă care are la activ modernizarea şi reabilitarea mai multor linii de tramvai în Capitală.

„Sunt convinsă că reabilitarea se va realiza într-un timp mai scurt“

Programul de finanţare al proiectului Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – Poli urbani de creştere“, Domeniu major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, are o valoare totală de 60.228.232,80 lei, dintre care 1.149.794,40 lei cofinanţarea de la bugetul local, 20.085.997,56 lei valoare nerambursabilă din bugetul naţional şi 38.992.440,84 lei contribuţia Uniunii Europene. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea accesibilităţii locale a forţei de muncă angajată pe cele două mari platforme industriale ale Polului de creştere Craiova, cu impact direct asupra creşterii competitivităţii economice din Zona Metropolitană Craiova, ca urmare a reabilitării infrastructurii de transport public în comun. Perioada de implementare a întregului proiect este de 34 de luni.
Tot în cadrul acestui proiect este prevăzută şi „Realizarea sistem pentru managementul traficului pe Calea Bucureşti – bulevardul Nicolae Titulescu – strada Severinului“ – care prevede realizarea unui sistem pentru managementul traficului pentru 16 intersecţii (stâlpi de semafoare, semafoare, automat pentru dirijarea circulaţiei, bucle inductive de detecţie trafic, realizare semnalizare rutieră ş.a.).
Întocmai precum predecesorul său, Antonie Solomon, primarul actual al Craiovei, Olguţa Vasilescu, promite la rândul ei finalizarea lucrărilor într-un timp mai scurt decât cel prevăzut în contract.
„Astăzi (vineri – n.r.) în prezenţa directorului RAT Craiova şi a firmelor executante, am semnat contractele de reabilitare a căii de tramvai din sectoarele 1 şi 3, din Craiova. Chiar dacă termenul de execuţie se întinde pe durata a circa trei ani sunt convinsă, din discuţiile cu firmele executante, că reabilitarea celor aproximativ 12,5 km cale de tramvai se va realiza într-un timp mult mai scurt“, a spus primăriţa, potrivit unui comunicat al municipalităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS