14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă la metroul londonez în ziua soldurilor

Grevă la metroul londonez în ziua soldurilor

Traficul metroului din Londra este serios perturbat de o grevă astăzi, zi liberă dar şi una de solduri în Marea Britanie, numeroşi turişti venind aici în căutarea unor produse mai ieftine, informează Agerpres. Toate liniile de metrou erau afectate în cursul dimineţii de închideri parţiale dar şi de un serviciu neregulat.
Mişcarea de protest de 24 de ore a fost declanşată de sindicatul conducătorilor de metrou din cauza unei îndelungi dispute cu conducerea în problema plăţii orelor lucrate în zilele libere. Pentru a compensa traficul redus al metroului a fost suplimentat numărul de autobuze ce deservesc centrul Londrei şi principalele centre comerciale. 
Este al treilea an consecutiv când conducătorii de metrou decid să oprească lucrul pe data de 26 decembrie. Ei au ameninţat cu noi mişcări greviste pe 18 şi 25 ianuarie.  Numită în Marea Britanie şi „Boxing Day”, acesta este o zi foarte animată, datorită reducerilor de preţ oferite de comercianţi. Un sondaj realizat de acest site arată că circa 4 milioane de britanici intenţionează să viziteze magazinele în această zi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS