9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBani pentru RAT şi Salubritate

Bani pentru RAT şi Salubritate

Consiliul Local Craiova a fost convocat în şedinţă ordinară, în această săptămână, pentru a vota o nouă rectificare a bugetului municipal. Va fi vorba, în general, de o suplimentare a fondurilor pentru învăţământ, banii provenind din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată (TVA) şi de mutări de fonduri de la un capitol bugetar la altul.

De la sistematizarea circulaţiei, la curăţenie

Capitolul bugetar „Învăţământ“ primeşte astfel suma de 248.000 de lei, finanţare provenită din sumele defalcate din TVA, nu dintr-o creştere a încasărilor la nivel local. Dimpotrivă, pentru a face rost de bani pentru unele sectoare, Primăria Craiova propune să ia de la altele. Spre exemplu, municipalitatea ia 190.000 de lei de la capitolul bugetar „Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică“, subcapitolul „Iluminat“, ca să folosească banii la capitolul „Protecţia mediului“, subcapitolul „Salubritate“, în vederea decontării lucrărilor de salubrizare pentru luna noiembrie a anului în curs. Doar că suma nu este suficientă pentru Salubritate, aşa că alte 218.000 de lei sunt luate din banii pentru indicatoare rutiere şi semaforizare, alocaţi iniţial „Sistematizării Circulaţiei“, cea mai mare parte din această sumă luând tot calea Salubrităţii, care urmează să primească în total 336.000 de lei.
Şi pentru „Reparaţii străzi“ vor fi alocaţi suplimentar, din banii redistribuiţi, încă 18.000 de lei, pentru a acoperi măcar o parte din datoriile către Delta ACM, în contul asfaltărilor din vară şi toamnă.

Subvenţii pentru RAT

În aceeaşi şedinţă de joi, consilierii locali sunt chemaţi să aprobe şi o rectificare de buget la Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova. E vorba, în principal, de o „subvenţie pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif“, în cuantum de 698.000 de lei (aproape şapte miliarde de lei vechi), bani acordaţi de la bugetul local în principal pentru gratuităţile acordate pensionarilor pe mijloacele de transport în comun.
Suma va fi folosită de RAT în cadrul capitolului bugetar „Cheltuieli de exploatare“, în principal pentru a-şi acoperi debitele restante către furnizori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS