20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatele Unite recunosc noua Coaliţie a opoziţiei siriene

Statele Unite recunosc noua Coaliţie a opoziţiei siriene

Preşedintele Barack Obama a anunţat ă Statele Unite ale Americii recunosc la rândul lor noua Coaliţie a opoziţiei siriene ca „reprezentant legitim” al sirienilor, informează Agerpres.
„Am decis că această Coaliţie a opoziţiei siriene adună acum suficiente grupuri, reflectă şi reprezintă suficient populaţia siriană, astfel încât să o considerăm reprezentant legitim al sirienilor”, a declarat Obama într-un interviu la canalul american de televiziune ABC. 
Franţa a fost luna trecută prima ţară occidentală ce a recunoscut oficial Coaliţia, care include de o lună mai multe grupuri de opoziţie faţă de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, ca singurul reprezentant legitim al sirienilor. Guvernul britanic, Turcia şi Consiliul de Cooperare al Golfului au urmat-o.  Mai înainte marţi, Washingtonul a plasat pe lista sa neagră antiteroristă Frontul al-Nosra, un grup puternic de jihadişti în Siria afiliaţi la Al Qaeda, pe motiv că aceştia nu reprezintă în niciun caz „voinţa poporului sirian”. 
În pofida recunoaşterii Coaliţiei, Statele Unite nu au intenţia să-i furnizeze arme, ci doar asistenţă umanitară de 200 milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS