19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Cod Galben fără probleme deosebite

Olt: Cod Galben fără probleme deosebite

Pe raza judeţului Olt, în această dimineață, la ora 06.00, nu erau drumuri blocate sau cu circulație restricționată pe un singur sens, pe toate drumurile naționale și pe drumurile județene acționându-se cu material antiderapant, în special în pante și curbe. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, pe drumurile naționale se acționează cu 21 de utilaje și 172 de tone de material antiderapant, iar pe drumurile județene sunt 46 de utilaje ale celor patru societăți de deszăpezire, acestea având pregătite peste 160 de tone de material antiderapant. La nivelul județului Olt au fost transportați 71 de pacienți care necesită dializă, la Spitalul de Urgență Slatina și la Centru de Dializă privat, 69 dintre aceștia rămânând internați. 
În ultimele 24 de ore au fost gestionate prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgență, 20 de solicitări referitoare la circulația îngreunată din cauza condițiilor meteo sau autoturisme care au derapat și au ieșit în afara carosabilului. Cu sprijinul societăților de deszăpezire și angajaţilor din cadrul IPJ Olt, problemele au fost remediate, intervenții de durată fiind în localitățile Mihăești, Bobicești și Stoenești. 
Prima intervenția care a necesitat o desfășurare mai mare de forte a avut loc aseară, la ora 18.40, pe DN 6/E 70, la intrarea în comuna Mihăești, unde un TIR a derapat și a blocat traficul în zonă. S-a luat legătura cu ofițerul de serviciu de la Drumuri Naționale și IPJ Olt, în jurul orei 20.00 circulația reluându-se pe ambele sensuri. 
O altă intervenție dificilă a fost la ora 19.46, pe DN 65/E 574, în panta de la Pădurea Saru, unde un autocamion-cisternă a derapat și a blocat ambele sensuri de mers. Cu sprijinul echipajelor de la drumuri naționale și poliției, la ora 20.03, circulația a fost reluată. 
Județul Olt se află în acest moment sub incidența unei atenționări Cod Galben de ninsori și viscol, care expiră astăzi la ora 12.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS