20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinorităţile s-au ferit de frig şi de vot

Minorităţile s-au ferit de frig şi de vot

Minorităţile din Craiova, cu precădere populaţia de etnie romă, nu s-au înghesuit să iasă la vot. Cel puţin aşa arătau statisticile ieri în unele secţii deschise în cartiere ale oraşului, locuite cu preponderenţă de persoane de etnie romă. Este vorba de zone precum Faţa Luncii, bulevardul Râului, Mofleni. De altfel, până la ora prânzului, aici prezenţa la vot a fost foarte slabă. La Secţia nr. 58, deschisă în incinta Şcolii nr. 13 „Anton Pann“, situată pe strada Bucovăţ, până la ora 12.30, s-au prezentat la urne doar 175 de persoane cu drept de vot din totalul de 1.700 înscrise pe liste. „Prezenţa la vot este slabă. Nu am avut incidente. Atât populaţia de etnie, cât şi alte persoane, care s-au prezentat cu scopul să-şi exercite dreptul de vot, nu au ridicat probleme. La această secţie s-au solicitat două urne mobile pentru două persoane bolnave“, a precizat preşedintele Secţiei de votare nr. 58, Craiova, Coca Ştefănescu.
O situaţie similară s-a întâlnit ieri la altă secţie de votare. Este vorba de Secţia nr. 56, deschisă la Şcoala nr. 26, situată pe strada Banu Stepan. Aici, dintre cei 1.270 de votanţi, doar 192 se prezentaseră la urne. „Nu este un aflux de votanţi. Numărul lor este redus, cel puţin până la această oră (13.00 – n.r.). Au venit şi cetăţeni de etnie, dar în număr mic. Important este că nu avem probleme“, a precizat Cristina Ardelean, preşedinta Secţiei de votare nr. 56.
Curios este faptul că aici capacul urnei era deplasat câţiva centimetri buni, cât să intre un buletin de vot împăturit. Şi mai curioasă a fost remarca persoanelor de la respectiva secţie: „Oricum, buletinele ajung tot în urnă“.
Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS