9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjul, acoperit de zăpadă

Gorjul, acoperit de zăpadă

Zăpada căzută pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri a obligat drumarii să intervină şi a determinat primarii să trimită pe teren utilajele de deszăpezire. Foarte mult a nins la Târgu Jiu, unde au fost pregătite să intervină 27 de utilaje. Jumătate din tractoarele cu lamă au fost trimise pe străzile din municipiu pentru a îndepărta zăpada, astfel încât să nu existe probleme în trafic. De asemenea, în zonele pietonale şi în cele două pieţe din Târgu Jiu s-au aflat peste o sută de angajaţi ai Edilitara Public, firma care se ocupă de deszăpezirea în Târgu Jiu. În zona de centru a oraşului s-a intervenit cu două ATV-uri dotate cu lamă şi protecţie de cauciuc pentru a nu deteriora betonul amprentat. Primăria Târgu Jiu le solicită, de asemenea, cetăţenilor să participe la acţiunile de deszăpezire şi să îndepărteze zăpada din faţa caselor şi a intrărilor în blocuri.

Toate utilajele de deszăpezire, scoase în stradă la Rovinari

Şi la Rovinari autorităţile au început încă de la primele ore ale dimineţii de miercuri acţiunile de deszăpezire pe străzile oraşului. Potrivit lui Romeo Cimpoieru, directorul Societăţii Apă Canal Salubritate SRL, din cadrul Primăriei Rovinari, din cauză că stratul de zăpadă a depăşit 30 de centimetri a fost nevoie ca firma pe care o conduce să scoată din garaje toate utilajele pe care le are la dispoziţie. Societatea care se ocupă de deszăpezirea străzilor din Rovinari are în dotare un buldoexcavator, un tractor cu lamă şi un minitractor pentru a împrăştia pe carosabil material antiderapant. A fost aprovizionată pentru această iarnă cu cantitatea de 120 de metri cubi de nisip şi nouă tone de clorură de var. Pe străzile din Rovinari au acţionat 25 de angajaţi ai Societăţii Apă Canal Salubritate SRL, care au îndepărtat zăpada din zonele pietonale, din piaţa oraşului şi din zona parcărilor.

Se pregătesc pârtiile la Rânca

Şi la Rânca a ninis necontenit miercuri, însă fără viscol sau vânt puternic. Stratul de zăpadă se apropia în anumite zone de 20 de centimetri. Salvamontiştii se aşteaptă ca ninsorile să îşi facă şi astăzi simţită prezenţa, astfel încât de sâmbătă să se poată intra pe pârtii. „La Rânca a nins liniştit. Au fost căderi masive de zăpadă în anumite localităţi mai jos de zona submontană şi montană. Dacă va ninge în ritmul acesta, sunt ceva şanse pentru amenajarea pârtiilor. Oricum, oamenii au început să se pregătească încă de acum şi profită de primele cantităţi de zăpadă pentru a face primul strat pe pârtii. Se gândesc probabil ca de sâmbătă să apară primii schiori pe pârtia principală. Să vedem cum îi va ajuta şi vremea. Transalpina este închisă definitiv traficului şi nu se mai dă voie mai sus de Rânca acelora care vor să traverseze şoseaua“, a precizat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS