14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRău-platnicii îi trimit să gătească la vecini

Rău-platnicii îi trimit să gătească la vecini

Unii proprietari din blocul 30, scara 2 din Craioviţa Nouă, au ajuns să-şi pregătească mâncarea pe la rude şi la vecinii din cartier. Din cauza restanţierilor, operatorul le-a sistat furnizarea gazelor, chiar dacă sunt cu plata facturilor la zi.

Locatarii unui bloc din Craiova sunt scandalizaţi că de o lună şi jumătate nu mai au gaze. Unii proprietari din blocul 30, scara 2 din cartierul Craioviţa Nouă, sunt nemulţumiţi că, deşi sunt cu plata facturilor la zi la utilităţi, furnizorul le-a sistat gazele din cauza vecinilor rău-platnicilor. Oamenii dau vina fie pe preşedintele de la asociaţie, fie pe vecinii care nu plătesc întreţinerea sau pe furnizor. Aceştia au ajuns să-şi pregătească mâncarea pe la vecini, pe la rude sau şi-au cumpărat reşouri electrice. „Nu avem gaze de pe 15 octombrie. Nu avem cum să ne pregătim mâncarea. Folosesc un reşou electric. Eu am o pensie de 498 de lei. Ce să plătesc mai întâi?! Am restanţe la întreţinere, că nu pot să plătesc tot. Preşedintele i-a chemat pe cei de la gaze să ne sigileze conducta. Suntem mai mulţi în situaţia asta. Au fost şi alte scări în situaţia noastră, dar le-au dat drumul“, a spus Sofia Prioteasa, proprietar din blocul 30.
Alţii au ajuns să-şi cumpere cafeaua de dimineaţă de la tonomatele din instituţiile învecinate, să mănânce pe la vecini, iar pentru acasă să-şi ia la caserolă. „Eu mă duc să îmi pregătesc mâncarea pe la rude, mai merg la sora mea, iar pentru acasă aduc cu sufertaşul. Nu ştiu ce fac la asociaţie, dar îşi bat joc de noi“, a spus nemulţumit Dănuţ Sîrbu, locatar în apartamentul 4, bloc 30, scara 2.

Nedrept pentru bun-platnici

Această situaţie se datorează şi faptului că cei mai mulţi proprietari din bloc s-au debranşat de la sistemul centralizat de încălzire, şi-au montat centrale şi, implicit, nu mai împart factura la gaze cu ceilalţi vecini. Dintre aceştia din urmă trei plătesc întreţinerea regulat, iar restul au restanţe. Aceştia din urmă sunt responsabili de această stare de fapt.
„La această scară situaţia stă aşa, 12 proprietari au centrale individuale, trei sunt cu plata facturii la zi, iar patru-cinci sunt restanţieri. Din păcate, ei nu au nici un fond de rulment ca să putem folosi acei bani. Nu au altă variantă decât să plătească. Datoria restanţierilor se ridică la 19.500 de lei. Nedrept este pentru bun-platnici, pentru că nu au gaze. Am mai avut astfel de situaţii şi la blocul 2A, 28, scara 1, dar oamenii şi-au plătit, asociaţia a achitat furnizorului şi nu au mai avut probleme. Locatarii au mers şi la primărie, dar facturile nu le plăteşte nimeni în locul lor“, a explicat preşedintele asociaţiei de proprietari 4AS, Constantin Tănasie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS