9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePalestinian ucis în Gaza, armistiţiul Israel-Hamas, ameninţat

Palestinian ucis în Gaza, armistiţiul Israel-Hamas, ameninţat

Un palestinian a fost ucis şi cel puţin 19 au fost răniţi vineri de armata israeliană în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza, demonstrând fragilitatea armistiţiului convenit miercuri între Israel şi Hamas, informează principalele agenţii de presă internaţionale, citate de Agerpres.
Un purtător de cuvânt al Hamas, mişcarea islamistă care controlează Fâşia Gaza din 2007, a denunţat „prima încălcare israeliană a armistiţiului”, mediat de Egipt, care a intrat în vigoare miercuri seara.
Un palestinian de 20 de ani a fost ucis şi încă 19 persoane au fost rănite de tiruri ale soldaţilor israelieni, care au deschis focul asupra unor agricultori ce se întorceau de la muncă în satul palestinian Khouzaa, la est de Khan Younes – a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanţă din Fâşia Gaza. 
Palestinienii lucrau pământul într-o zonă aflată sub interdicţie israeliană, la graniţa între Fâşia Gaza şi Israel. Un reprezentant al Tsahal (armata israeliană) a declarat că soldaţii au tras iniţial focuri de avertisment. Aceştia au fost nevoiţi să deschidă focul, deoarece „aproximativ 300 de palestinieni încercau să se apropie de împrejmuirea de securitate”, a explicat sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS