14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZbor pentru salvarea unei bebeluş

Zbor pentru salvarea unei bebeluş

Medicii din Mehedinţi şi pompierii SMURD Arad s-au luptat ieri pentru a salva viaţa unei micuţe de 13 zile. Medicii de la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin au descoperit după naştere că bebeluşul are grave probleme respiratorii, suspectând-o şi de o malformaţie la inimă. Pentru că medicii din Mehedinţi nu o puteau ajuta, au luat legătura cu o clinică din Timişoara, iar ieri un elicopter SMURD din Arad a preluat-o pe micuţă, într-o oră fetiţa ajungând la spitalul din orașul de pe Bega.
„Am preluat din Maternitate o nou-născută de 13 zile, care a avut un sindrom respirator din naştere şi necesită investigaţii de specialitate la o clinică din Timişoara. Din păcate, aceasta este suspectă şi de o malformaţie congenitală de cord. A fost predată colegilor de la SMURD stabilă hemodinamic, cu stare subfebrilă, deocamdată fără probleme“, a declarat Aurora Grămescu, medic primar la SJA Mehedinţi.
Părinţii fetiţei sunt îngrijoraţi, chiar dacă mai au cinci copii acasă. „Pe timpul sarcinii, soţia nu a avut probleme, a mai fost şi la control, dar nu i-au spus nimic. Acum două săptămâni a născut, nu i-au spus nimic la naştere, iar după câteva zile au spus că fetiţa are un suflu la inimă, că nu respiră bine şi că trebuie să meargă la Timişoara, că pot apărea complicaţii. Mai avem acasă cinci copii şi nici unul nu are probleme“, a spus tatăl micuţei. Părinţii fetiţei au plecat spre Timişoara cu o maşină particulară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS