9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecompense mai mari pentru elevii premiaţi la olimpiadele internaţionale

Recompense mai mari pentru elevii premiaţi la olimpiadele internaţionale

Elevii care au obţinut în acest an distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale vor primi premii mai mari, noile cuantumuri ale acestora fiind recent aprobate printr-un ordin al ministrului Educaţiei, informează NewsIn.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, majorarea cuantumului premiilor a luat în calcul ratele inflaţiei din ultimii doi ani, având în vedere faptul că recompensele pentru elevii olimpici nu au fost acordate în 2011. Astfel, cuantumurile premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi în 2012 la olimpiadele internaţionale pe obiecte de învăţământ vor fi următoarele: premiul special pentru medalia de aur şi punctaj maxim – 12.180 lei, premiul I – 9.430 lei, premiul II – 8.080 lei, premiul III – 5.770 lei, menţiune – 3.940 lei.
Totodată, valorile premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi la celelalte olimpiade şi concursuri internaţionale vor fi următoarele: premiul I – 4.310 lei, premiul II – 3.670 lei, premiul III – 2.860 lei şi menţiune – 2.480 lei.
Pentru profesorii care au pregătit elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi premianţi. De asemenea, pentru şcoala pe care elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS