25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: Îi voi cere mandat lui Băsescu pentru a merge la Consiliul European din noiembrie

Ponta: Îi voi cere mandat lui Băsescu pentru a merge la Consiliul European din noiembrie

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că îi va solicita oficial şefului statului, Traian Băsescu, mandat pentru a merge la summitul din 22-23 noiembrie al Consiliului European, informează Mediafax. El a mai spus că preşedintele va răspunde pozitiv sau negativ, fără a exista un conflict pe această temă. 
„Marţea viitoare, pe 13, particip la Bruxelles, la întâlnirea cu premierii pe tema mecanismului bugetar multianul 2014-2020. La final când mă întorc în Bucureşti, voi informa conducerera Parlamentului şi pe preşedintele României asupra ultimelor discuţii. Voi solicita oficial, bazat pe aceste discuţii, mandatul pentru a merge la summitul din 22- 23. Dacă preşedintele va fi de acord sau nu, nu ştiu să vă spun în acest moment (…) Nu va fi conflict, până la urmă, va fi o solicitare la care domnia sa va răspunde pozitiv sau negativ, dar nu va fi niciun conflict pe această temă „, a spus Ponta.
Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, în octombrie, la Bruxelles, cu privire la faptul că premierul Ponta vrea delegare din partea şefului statului pentru participarea la următorul Consiliu European, el răspunzând: „Să ajungem până la următorul Consiliu. Îl aştept cu multă nerăbdare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS