19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDar cu băncile ce aţi avut?

Dar cu băncile ce aţi avut?

Proprietarilor unui bloc din Craiova situat pe bulevardul 1 Mai, în imediata vecinătate a stadionului Tineretului, li s-a pus „pata“ pe autobuzele și staţia RAT, pe băncuţele din staţie şi pe călătorii care circulă cu mijloacele de transport în comun şi opresc aici. Pe motiv că toate acestea sunt prea aproape de blocul lor şi îi deranjează, proprietarii din blocul M23 au solicitat Primăriei Craiova desfiinţarea acestora. Este de neînţeles această solicitare, atâta timp cât staţia se găseşte aici de peste un deceniu, iar băncuţele – de câţiva ani buni.
Şi mai de neînţeles este graba celor din administraţia locală, în speţă RAADPFL Craiova, care a decis să desființeze băncuţele din respectiva staţie RAT, unde opresc traseele 1E, 29, 20, precum şi traseele altor transportatori locali. Probabil, craiovenii care circulă cu traseele 1E, 20, 29 vor amuţi dacă stau în picioare în aşteptarea autobuzelor şi astfel nici locatarii din blocul M23 nu vor mai fi deranjaţi. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns că sutele de călători care trec zilnic pe aici stau vara în arşiţa soarelui, toamna în vânt şi ploi, iar iarna în ninsoare, pentru că în stație nu este nici un adăpost.
Începând din această săptămână, călătorii RAT pot să se aşeze direct pe trotuar. „Proprietarii din blocul care se învecinează cu această staţie au solicitat să desfiinţăm aceste bănci, pe motiv că persoanele care tranzitează zona îi deranjează. Mai ales seara sunt tineri care stau pe aceste bănci şi fac gălăgie. În urma acestei solicitări, am decis să ridicăm băncuţele de aici“, a spus Radu Preda, directorul RAADPFL Craiova.
Locatarii cu pricina au uitat însă cu desăvârşire de micuţii care stau aici zeci de minute, cu ghiozdanul în spate, în aşteptarea autobuzului, de pensionari şi oricare alţi călători de pe traseele RAT. Toţi au fost băgaţi în aceeași oală cu persoane care vin aici seara şi strică liniştea locatarilor, după cum susţin aceștia. În plus, astfel de bănci sunt amplasate pe tot bulevardul 1 Mai până la intersecţia cu strada Tabaci, la o distanţă considerabilă de blocuri. Numai că proprietarii din acest bloc au cam încurcat borcanele şi pentru „unii“ care spun ei că le strică liniştea seara trebuie să plătească toţi. „Eu am înţeles că vreo 15 proprietari au strâns semnături şi au cerut la primărie să radă şi bănci, şi staţie de acolo, dar este greu să-i împaci pe toţi. Acum, în staţie sunt şi oameni vârstnici, oameni care se întorc de la serviciu, copiii care vin de la şcoală, nu cred că ei sunt cei care fac deranj. Proprietarii spun că vin seara tineri acolo, pe bănci, şi fac gălăgie, urinează în uşa blocului. Băncuţe sunt în toată zona aceasta, staţia este de mult timp aici. Dacă stăm să ne gândim, staţia trebuie şi ea amenajată şi cu băncuţe, şi cu un adăpos. Dar deciziile le iau cei de la primărie“, a spus unul dintre proprietarii din zonă, care este şi preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 15 1 Mai Stadion, Constantin Şeicaru.

Vor să radă staţia RAT

Dacă băncuţele au fost desfiinţate, proprietarii blocului M 23 de pe bulevardul 1 Mai mai o nemulțumire, staţia RAT. Ce-i drept, s-au trezit cam târziu, fiindcă cu ani în urmă aici a fost amenajat un scuar pentru staţionarea autobuzelor, cetăţenii s-au obişnuit cu punctele de plecare şi de sosire ale autobuzelor. „Acolo am avut o solicitare: să se igienizeze şi să se schimbe staţia RAT. Este greu să facem acest lucru acum, cetăţenii oraşului sunt şi aşa daţi peste cap, din cauza schimbării staţiilor, mai ales în zona centrală. În zona aceea nici nu avem în acest moment un alt loc care s-ar preta pentru amenajarea unei noi staţii. Nu am luat o decizie, pentru că nu stă în puterea mea să fac această modificare. Este dificil. Dacă faci într-un fel, îi superi pe unii, dacă faci în alt fel, comentează alţii“, este de părere Alin Goga, directorul RAT.
Adică, o mână de oameni vor să decidă pentru mii de craioveni şi pentru o regie a Primăriei Craiova?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS