20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de târgujieni au participat la Ziua Recoltei

Mii de târgujieni au participat la Ziua Recoltei

Ziua Recoltei şi vremea frumoasă au scos ieri din case mii de târgujieni care au dorit să participe la evenimentele organizate de autorităţi în cele două mari pieţe ale oraşului. Este vorba de Piaţa Centrală şi Piaţa 9 Mai, unde comercianţii au pus pe tarabe cele mai frumoase legume şi fructe. Cele mai importante momente ale Zilei Recoltei au avut loc de la ora 10.00, în Piaţa Centrală din Târgu Jiu. Aici a fost amenajată o scenă pe care au evoluat membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, care au fost responsabili cu buna dispoziţie. Între participanţii la eveniment şi cei care s-au încins în hore alături de cetăţeni s-au aflat primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, precum şi prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu.  

Edilitara a oferit premii

La Ziua Recoltei au fost prezenţi peste 200 de producători de legume şi fructe, atât persoane fizice, cât şi societăţi comerciale. Principalul organizator al Zilei Recoltei, SC Edilitara Public, a premiat cel mai frumos stand şi a oferit, de asemenea, premii constând în unelte agricole, producătorilor cu cele mai atractive oferte, dar şi celor care s-au întrecut în concursurile de împletit funii de usturoi sau de preparare a vinului după metode tradiţionale.
„A fost o ediţie destul de bine organizată, mai ales că am avut parte de o vreme foarte frumoasă. Mă bucur că târgujienii au participat într-un număr destul de mare şi împreună îi sărbătorim pe cei care muncesc de dimineaţă până seara, astfel încât în pieţele din Târgu Jiu să avem în permanenţă produse proaspete şi de calitate. Vom continua organizarea acestui eveniment pentru că, după cum se observă, târgujienilor le place un asemenea eveniment şi participă într-un număr destul de mare. Spre deosebire de anii anteriori, Dumnezeu este cu noi şi este un timp foarte frumos şi acest lucru contribuie la participarea cetăţenilor în număr foarte mare. A fost un an secetos, dar, pe fondul crizei, oamenii se mişcă, muncesc şi caută să scoată un ban din comercializarea produselor agricole; chiar pentru mine este o surpriză destul de plăcută că la această ediţie sunt prezenţi în pieţele noastre foarte mulţi producători din jurul municipiului Târgu Jiu“, a declarat edilul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS