14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApel respins pentru trafic de influenţă

Apel respins pentru trafic de influenţă

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins apelul formulat de Nicolae Şuleapă, socrul unui poliţist din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Dolj, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.
Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au început cercetările în acest caz la jumătatea lunii aprilie, după ce au primit un denunţ de la un băileştean, care s-a plâns că Şuleapă i-a cerut 4.000 de euro, din care i-a dat 11.000 de lei, pentru a interveni pe lângă ofiţeri din MAI pentru a-i „aranja“ admiterea la Şcoala Militară de Jandarmi ori la Şcoala de Agenţi de Penitenciare.
Socrul poliţistului a fost pus sub supraveghere, iar pe 7 mai, coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ofiţerii Anticorupţie l-au prins în flagrant în timp ce primea de la acelaşi băileştean suma de 5.000 de lei, bani care fuseseră însă marcaţi. Anchetatorii au reţinut că Şuleapă „a pretins şi primit 5.000 de lei de la denunţător, dându-i asigurări acestuia că a făcut toate demersurile pentru a promova examenul de admitere la Şcoala de Agenţi de Penitenciare de la Târgu Ocna“. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că Şuleapă a mai păcălit o persoană cerându-i bani pentru a-i pune o „pilă“ la Şcoala de Agenţi de Penitenciare. La o zi după flagrant, Nicolae Şuleapă a fost arestat preventiv, iar pe 21 mai a şi fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Inculpatul şi-a recunoscut faptele pentru a obţine o pedeapsă mai blândă, iar pe 28 iunie Tribunalul Dolj l-a condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare.
Şuleapă a făcut apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 19 iulie. Marţi, instanţa a hotărât să respingă apelul formulat de inculpat, aşa că acesta a rămas cu cei doi ani şi jumătate de închisoare daţi de Tribunalul Dolj. În plus, judecătorii au hotărât să menţină arestul preventiv în cazul lui Şuleapă. Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS