14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai multe containere de colectare selectivă

Mai multe containere de colectare selectivă

Craiovenii vor avea la dispoziție, începând de astăzi, alte 114 recipiente destinate colectării deșeurilor pe trei categorii: plastic și metal în containerul galben, hârtie-carton în containerul albastru, respectiv sticlă în containerul verde.
Unele dintre recipientele puse la dispoziție gratuit de societatea Eco-Rom Ambalaje SA au fost folosite pentru suplimentarea numărului celor deja instalate în punctele de colectare existente la nivelul municipiului. Alte containere tip clopot (sau iglu, cum mai sunt denumite) au fost montate în 26 de locații noi din Craiova, aprobate luna trecută prin Hotărâre a Consiliului Local (HCL). Cinci containere de acest tip au fost utilizate pentru înlocuirea celor deteriorate în perioada scursă de la amplasare până în prezent. Suplimentarea locațiilor, dar și a numărului de recipienți are ca scop extinderea sistemului integrat de colectare selectivă a ambalajelor în vederea îndeplinirii prevederilor legale în domeniu.
„Miercuri (astăzi – n.r.) se va încheia montarea celor 114 recipiente noi și suntem convinși că în felul acesta cantitatea de materiale reciclabile colectată de la populație va crește“, a spus Ionel Petre, administrator şi director general al SC Salubritate Craiova SRL.
Reamintim că legislativul craiovean a aprobat, prin HCL nr. 203/2011, „Protocolul de colaborare în vederea implementării unui sistem integrat de colectare și valorificare integrală a deșeurilor de ambalaje în municipiul Craiova“, încheiat între Primăria Municipiului Craiova, SC Salubritate Craiova SRL și Eco-Rom Ambalaje SA. Conform anexei respectivului document, inițial au fost stabilite 62 de locații în care au fost amplasate 135 de recipiente tip iglu.
În 2011, lucrătorii SC Salubritate Craiova SRL au colectat de la aceste puncte 35.000 kg de hârtie și carton și 30.415 kg de ambalaje din plastic. În primele opt luni ale anului 2012, au fost colectate 72.758 kg de hârtie și carton și 13.198 kg de plastic.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS