20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: România are instituții capabile să reziste presiunilor politice

Băsescu: România are instituții capabile să reziste presiunilor politice

Președintele Traian Băsescu a declarat astăzi, la întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția, că recentele evenimente au arătat că România are instituții capabile să reziste presiunilor politice și a subliniat că unele abuzuri comise au fost respectate, informează NewsIn.

”Prima concluzia este că, într-un fel sau altul, instituțiile românești au rezistat la presiunile politice. În cele din urmă, instituțiile din România au reușit să-și facă treaba, fie că vorbim de Curtea Constituțională, ori de Procurorul general, ori de DNA și acesta este un motiv de satisfacție. Nu am fost surprins pentru că știu evoluția instituțiilor românești în ultimii 8 ani, dar pe de altă parte concluzia mea este că în acest moment România are instituții care sunt capabile să reziste presiunilor politice. Aceste evenimente ne-au dat șansa să vedem această realitate, fie că a fost o surpriză pentru mulți, sau a fost o confirmare că România este un stat de drept, unde instituțiile pot acționa în cazul în care au loc abuzuri politice”, a declarat șeful statului.
”Sper că beneficiați de cooperarea tuturor instituțiilor noastre pentru a trage concluziile corecte după analiza dumneavoastră (…) Suntem la dispoziția dumneavoastră pentru orice informații aveți nevoie sau pentru orice discuții privind evenimentele din România”, le-a transmis Traian Băsescu celor cinci membri ai Comisiei de la Veneția pe care i-a primit la Palatul Cotroceni.
Traian Băsescu a precizat că abuzurile au fost făcute de o parte a instituțiilor politice, nominalizând guvernul și majoritatea parlamentară.
O delegație a Comisiei de la Veneția se află la București pentru a discuta cu autoritățile române pe marginea recentelor evenimente din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS