11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMunicipiul Târgu Jiu, în pragul unei noi crize a apei

Municipiul Târgu Jiu, în pragul unei noi crize a apei

Mii de apartamente din Târgu Jiu situate la etajele superioare ale blocurilor au început să aibă probleme cu presiunea la apă. Cetăţenii din zone precum 9 Mai, Bradului, Rostramo şi-au exprimat deja nemulţumirea şi în acelaşi timp îngrijorarea că la un moment dat vor rămâne fără lichidul vital. Intervalul orar în care consumul este ridicat este 18.00 – 1.00, iar la apartamentele de la etajele al treilea şi al patrulea asigurarea apei calde este o problemă, întrucât centralele individuale nu mai pornesc, în lipsa unei presiuni corespunzătoare a apei. Cetăţenii abia dacă au apă pentru consumul propriu, iar dacă vor să îşi facă baie trebuie să se mulţumească doar cu duşurile reci. Cea mai gravă problemă este asigurarea apei pentru toaletă. În cazul în care seceta va continua, iar Aparegio, furnizorul de apă şi canal în Târgu Jiu, nu va face nimic pentru creşterea presiunii în reţea, există premisele declanşării unei noi crize a apei în municipiu.

Cu poliţia în control – nici un debranşat

Potrivit conducerii Aparegio, toate sursele de apă disponibile sunt puse în funcţiune. În aceste condiţii, dacă nu va ploua, asigurarea apei pentru etajele superioare ale apartamentelor din Târgu Jiu nu va mai putea fi realizată. Prognozele meteorologilor nu sunt deloc optimiste în privinţa precipitaţiilor, iar acest lucru nu face altceva decât să crească gradul de îngrijorare în rândul populaţiei. „Problemele la apă apar la etajele superioare când este o perioadă de vârf în consum. Ştiu că explicaţiile de natură tehnică nu îi încălzesc pe cetăţeni, dar am demarat şi o campanie de informare a populaţiei pentru reducerea consumului. Sunt foarte mulţi cetăţeni care locuiesc la case şi care folosesc apa în exces. Am fost în controale cu poliţia locală şi unde se face risipă de apă vom trece la debranşări. Mai este şi problema oamenilor care nu vor să înţeleagă faptul că, în timp ce ei stau toată noaptea cu furtunul pornit, alţii de la bloc nu au apă suficientă. Ne-am trezit cu un cetăţean de la o casă de pe bulevardul 1 Mai, când am mers cu poliţia, că el face ce vrea că are apometru şi plăteşte oricât. Nu ştiu dacă o să le convină să plătească rebranşarea, dacă îi debranşăm. Acum avem puse în funcţiune toate sursele disponibile şi am mai luat câteva puţuri de la Bumbeşti Jiu. O să căutăm soluţii pentru a creşte presiunea în zonele cu probleme. Când consumul simultan se apropie de 70%, atunci apar probleme la presiune. Pe timp de caniculă, apa este folosită în exces şi în special spre seară când oamenii ajung acasă de la serviciu“, a declarat Ion Popescu, directorul SC Aparegio Gorj, operatorul regional de apă şi canal.

Se opreşte apa 

Societatea Aparegio anunţă locuitorii din zonele Minerilor şi Mioriţei că pe 24 august, între orele 9.00 şi 11.00 va fi sistată furnizarea apei pentru efectuarea unor lucrări la hidrofor de la reţea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS