17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Inaugurare eşuată

Primăriţa Olguţa Vasilescu ar fi vrut să inaugureze vineri bulevardul Tineretului, reabilitat cu fonduri europene, dar a constatat că lucrările nu se terminaseră

Municipalitatea dăduse de ştire reprezentanţilor mass-media că vineri dimineaţă, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, va participa la inaugurarea bulevardului Tineretului din cartierul Craioviţa Nouă. N-a fost să fie aşa. Olguţa a venit, dar n-a avut ce inaugura, pentru că Delta ACM ‘93 Bucureşti – firma care se ocupă de reabilitarea bulevardului amintit – nu-şi terminase încă treaba. Spre exemplu, trasarea marcajelor şi delimitarea locurilor de parcare nu fuseseră încheiate. Luaţi la întrebări, reprezentanţii constructorului au răspuns că, de fapt, de vină ar fi canicula din ultimele zile, din cauza căreia marcajele nu pot fi trasate decât în timpul nopţii, când e mai răcoare.
Dar asta nu era tot. Muncitorii uitaseră să toarne aleea de intrare în blocul 163C şi s-au prins de asta abia vineri, dar n-au apucat să-şi termine treaba înainte să apară Olguţa Vasilescu. Cum tot la fel nu terminaseră nici de aranjat spaţiul verde dintre cele două sensuri de mers, zonă pe care, cu ajutorul excavatoarelor,  o umpleau de zor cu un pământ galben ce numai a cernoziom nu arăta.
Reprezentanţii Delta ACM au susţinut că nu e vorba decât de câteva mici retuşuri, care se pot face într-un termen de ordinul orelor, nu al zilelor.

Proiect după ureche

Cea mai mare dezamăgire a primarului Olguţa Vasilescu a fost, de fapt, aceea că proiectul de reabilitare a bulevardului era departe de realitate, necorespunzând situaţiei din teren. Edilul a avut vineri ocazia să constate că zone întregi de trotuare nu fuseseră prinse în proiectul de reabilitare pe bani europeni, aşa că trebuie reabilitate cu bani de la buget.
„Am văzut că proiectul n-a fost făcut bine, pentru că o parte din trotuare n-au fost prinse în proiect şi, prin urmare, constructorul nu le-a făcut nici el. Trebuie să găsim o variantă ca să refacem şi aceste trotuare pe acordul-cadru pe care primăria îl are deja semnat. De asemenea, am văzut că sunt zone întregi unde ar fi trebuit – dacă ar fi fost un proiectant serios – să se pună borduri pentru că nivelul solului este mai ridicat şi la prima ploaie o să ne trezim că tot pământul din grădină o să fie dus pe trotuar. Dar o să remediem toate aceste lucruri“, a promis Olguţa Vasilescu.
Primarul municipiului a recunoscut că „mai e de lucru“ şi a promis că recepţia lucrărilor nu se va mai face doar formal, cum s-a întâmplat de multe ori în ultimii ani, ci numai după o atentă verificare a parametrilor din contract: „Nu s-a făcut recepţia astăzi (vineri – n.r.). Mai întâi se vor verifica parametrii tehnici, ca să vedem dacă totul este în regulă. Vă garantez că nu se vor mai semna recepţiile de lucrări aşa cum se semnau până acum“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS