17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii pot să ia decizii în şcoală

Elevii pot să ia decizii în şcoală

Pare ieşit din tipare, dar ideea ca elevii să poată lua decizii în şcoală este  scopul unui proiect numit „Standarde de participare pentru cetăţenie activă“.
Proiectul încearcă redefinirea raporturilor dintre factorii implicaţi în educaţia elevilor: profesori – elevi – părinţi – comunitate locală. O astfel de dezbatere a avut loc ieri la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, unde şi-au expus depoziţiile în acest sens reprezentanţii profesorilor, părinţilor şi, mai ales, ai elevilor din şcoală. Partenerii colegiului în acest proiect finanţat din fondul social european sunt ADR, MECTS, Universitatea din Craiova, Naţional Zouth Agency-Norfolk Couty Council Marea Britanie şi şcoli din Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Durata proiectului este noiembrie 2010 – noiembrie 2012, iar finalitatea este constituirea unui Centru pentru cetăţenie activă în şcolile implicate în acest proiect, dar şi dotarea cu echipament a acestui centru.
Iată ce spune un elev în depoziţia sa: că şi-ar dori o dotare a laboratoarelor la standarde europene, că ar vrea să se ajungă la un echilibru între teorie şi practică, că elevii sunt prea puţin implicaţi în privinţa regulamentului din şcoală, că deschiderea spre voluntariat este redusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS