9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătoarele lui Dinel Staicu, chemate la DNA

Judecătoarele lui Dinel Staicu, chemate la DNA

Judecătoarele de la Curtea de Apel Bucureşti care au admis contestaţia în anulare a lui Dinel Nuţu, fost Staicu şi care, astfel, l-au scăpat pe acesta de o condamnare la şapte ani de închisoare cu executare, s-au prezentat azi la DNA pentru a da explicaţii procurorilor referitor la modul în care au dat sentinţa, informează romanialibera.ro. Este vorba de Dumitriţa Piciarcă, care a venit fără avocat, Liliana Bădescu şi Veronica Cârstoiu. Ele sunt acuzate de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.
Dinel Nuţu, fost Staicu, a fost condamnat definitiv la sapte ani de închisoare cu executare în dosarul în care fostul director general al SIF Oltenia a fost acuzat de fraudarea Bancii Internationale a Religiilor, hotărau, în aprilie 2011, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti.
Pe 23 februarie 2012, condamnarea a fost anulată tot de Curtea de Apel Bucureşti, după ce avocaţii au invocat decizii anterioare ale procurorilor şi judecătorilor craioveni, care au considerat că Dinel Nuţu nu se face vinovat de prejudicierea cu peste 9 milioane de euro a Băncii Internaţionale a Religiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS