20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia Locală dă liber la grătare

Poliţia Locală dă liber la grătare

Târgujienii pot merge liniştiţi la grătare în locurile amenajate sau neamenajate. Condiţia este să îşi strângă resturile înainte de a pleca acasă şi să le arunce la coşul de gunoi când se întorc în oraş. Reprezentanţii Poliţiei Locale din Târgu Jiu au declarat că nu vor amenda pe nimeni care va fi prins că merge la grătar, întrucât acest lucru nu este deocamdată posibil, în lipsa unei hotărâri a consiliului local. Documentul respectiv va trebui să fie supus dezbaterii într-una din şedinţele consiliului local şi aprobat de aleşi. Hotărârea va trebui să menţioneze clar toate locurile unde târgujienii pot merge la iarbă verde şi pot să ia cu ei şi grătarul, fără să rişte să primească amendă. După ce municipalitatea va realiza lista cu zonele autorizate pentru ieşit la grătar sau la picnic, spaţiile trebuie să fie dotate în mod corespunzător.

Gunoiul nu se lasă
pe câmp sau în pădure

Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale din Târgu Jiu, a declarat că există deja câteva zone unde târgujienii merg de obicei să facă grătar şi să se distreze la iarbă verde. Este vorba de Drăgoieni, Ursaţi, plantaţia de nuci de lângă râul Şuşiţa sau Poiana Narciselor, la Preajba. Aici mai există coşuri de gunoi, iar în funcţie de numărul de cetăţeni care ies la iarbă verde, municipalitatea poate pune la dispoziţie toalete ecologice, saci de gunoi sau chiar apă: „Nu putem să amendăm pe nimeni deocamdată, în lipsa unei hotărâri a consiliului local în care să fie stipulat clar care sunt locurile unde oamenii pot merge să facă grătar şi să aibă condiţiile de depozitare a gunoiului. Până când va apărea această reglementare, cetăţenii pot merge în zonele cu tradiţie, unde de regulă târgujienii merg în weekend şi nu numai, să îşi petreacă timpul liber și să facă şi un grătar. Oriunde se duc, trebuie să îşi strângă gunoiul şi să îl arunce la primul tomberon pe care îl găsesc. Vor fi stabilite şi amenajate şi zonele pentru grătar, dar până atunci nu va fi amendată vreo persoană“, a afirmat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale din Târgu Jiu.

Cerşetorii şi comercianţii ambulanţi, în vizorul poliţiştilor

Peste 120 de poliţişti locali din Târgu Jiu vor fi mobilizaţi până de Paşte în pieţe, pe principalele artere rutiere şi în zonele comerciale. Oamenii legii vor veghea la menţinerea ordinii publice şi vor îndepărta de pe străzi comercianţii ambulanţi, şi pe cerşetorii din apropierea locaşurilor de cult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS