9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Copacii nu se pierd

Reabilitarea celor două mari bulevarde Olteniei şi Tineretului din cartierul Craioviţa Nouă are şi părţi mai puţin bune, cum ar fi dispariţia copacilor plantaţi în urmă cu doar patru ani. Multe din spaţiile verzi au pierdut teren în favoarea viitoarelor parcări şi trotuare. S-a intrat până şi în grădinile blocurilor, dar nemulţumirea unora înseamnă rezolvarea altor probleme acute ale zonei.
Copacii din Craioviţa au fost plantaţi în aprilie 2008, de o parte şi de alta a celor două bulevarde. La acea dată au fost sădiți peste 150 de frasini, menirea lor fiind să aducă un strop de răcoare şi o gură de oxigen în plus.
Dintre aceştia, 50 au fost „dezrădăcinaţi“ din cauza lucrărilor de reabilitate demarate în urmă cu o săptămână. Numai că directorul RAADPFL Craiova, Ion Petre, dă asigurări că pomii respectivi nu se vor pierde. „Din cauza lucrărilor am scos vreo 50 de puieţi pe care urmează să-i replantăm în alte zone, cum ar fi piaţa din Craioviţa, sau pe spaţiile verzi dintre blocuri, unde puieţii plantaţi în anii anteriori au fost rupţi ori nu s-au prins. Cu siguranţă, aceşti copaci nu se vor pierde“, a declarat Ion Petre, directorul RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS