9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştirti

Capodopere din argint, la Muzeul Olteniei
Muzeul Olteniei Craiova, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu şi Consiliul Judeţean Dolj organizează, în perioada 29 martie – 22 iunie, expoziţia „Capodopere din argint“. Această vizită a Brukenthalului la Craiova va avea primirea oficială pe 29 martie, la ora 11.00, în Sala „Ştefan Ciuceanu“ a Muzeului Olteniei. Exponatele fac parte din colecţia Muzeului din Sibiu, înființat în anul 1817 şi constituit din colecțiile baronului Samuel von Brukenthal.

Tamara Buciuceanu, premiul Gopo pentru întreaga carieră

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez va primi luni, 26 martie, trofeul pentru întreaga activitate, la cea de-a VI-a ediţie a Premiilor Gopo, relatează Agerpres. Iubitorii teatrului şi filmului vor avea ocazia să o revadă pe cea supranumită „doamna comediei româneşti“ luni, de la ora 19.00, când este aşteptată să păşească pe covorul roşu. Actriţa se alătură, astfel, actorului Iurie Darie, care va primi şi el premiul pentru întreaga carieră. Mai mult, asistentul de imagine Dumitru Gaiţă va fi recompensat anul acesta cu Premiul Special, alături de Lidia Luludis. Tamara Buciuceanu-Botez s-a născut în 1929, la Tighina. Figură legendară a teatrului şi a filmului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez are o carieră impresionantă, ce se întinde pe parcursul a şaizeci de ani.

Scărişoara, iluminată cu leduri

Gheţarul Scărişoara, prima peşteră declarată monument al naturii în România (în 1938), care a fost electrificată în urmă cu peste un deceniu, beneficiază acum de iluminare cu leduri, informează Hotnews. Reamenajarea a implicat eforturi deosebite din partea speologilor, în condiţiile în care o mare parte a reflectoarelor au fost instalate pe tavan, în puncte foarte greu accesibile, a afirmat preşedintele Asociației Speologice „Sfinx“. Lucrarea a fost realizată în cadrul proiectului „Conservarea speciilor de lilieci în Munţii Pădurea Craiului, Bihor şi Trascău“, derulat în perioada ianuarie 2010 – decembrie 2013. Tot în cadrul acestui proiect va avea loc modificarea iluminărilor în Peştera Unguru Mare şi Peştera Vadu Crişului.

Încă o licitaţie Elizabeth Taylor

Capa aurie în forma unor aripi de vultur, pe care actriţa Elizabeth Taylor a purtat-o în două scene din filmul „Cleopatra“ (1963), va fi scoasă la licitaţie pe 30 mai, în statul american Texas, anunţă NewsIn. Capa a fost astfel croită pentru a semăna cu aripile unui vultur şi conţine fâşii din piele aurie şi câteva mii de mărgele. Licitaţia va fi organizată de casa Heritage Auctions, iar preţul de pornire va fi de 10.000 de dolari. După moartea celebrei actriţe, în martie 2011, costumele purtate de ea au devenit veritabile puncte de atracţie în cadrul licitaţiilor dedicate vedetelor hollywoodiene. O perucă pe care Liz Taylor a purtat-o tot în filmul „Cleopatra“ a fost vândută, în decembrie 2011, cu suma de 16.000 de dolari.

Demiss Roussos a anulat concertele din România
Demis Roussos şi-a anulat, din motive medicale, seria de concerte pe care urma să le susţină în patru oraşe din România în aprilie, informează Project Events, citaţi de NewsIn. Turneul urma să înceapă pe 1 aprilie în Timişoara, să continue în Iaşi pe 3 aprilie, Sibiu pe 5 aprilie, şi să se încheie pe 7 aprilie, la Braşov. Fanii care au cumpărat bilete pot recupera contravaloarea acestora în perioada 23 martie – 1 mai, de la casa de bilete de unde au fost achiziţionate. Biletele trebuie să fie intacte şi valide. Cu o carieră impresionantă de peste patru decenii, milioane de discuri vândute şi serii de concerte pe toate continentele, Demis Roussos a reuşit să cucerească inimile fanilor de pretutindeni. Printre hiturile sale se numără „Goodbye My Love Goodbye“, „My Friend the Wind“ sau „Lovely Lady of Arcadia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS