20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHoria Georgescu a câştigat concursul pentru şefia ANI

Horia Georgescu a câştigat concursul pentru şefia ANI

Horia Georgescu a câştigat concursul pentru şefia ANI, iar Bogdan Stan cel pentru funcţia de vicepreşedinte, ambii fiind propuşi de CNI Senatului României, care urmează să îi numească în termen de 15 zile de la validarea rezultatelor. Potrivit NewsIn, cei doi au susţinut în cursul acestei zile proba interviului din cadrul concursului pentru cele două posturi de conducere, ambii obţinând punctajul necesar admiterii. Conform Regulamentului de desfăşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate, Consiliul a comunicat Senatului României validarea concursului şi a transmis propunerea de numire a lui Horia Georgescu și Bogdan Stan în funcțiile de președinte, respectiv vicepreședinte ai Agenției Naționale de Integritate.
În baza dispozițiilor art. 23 din Regulamentul de desfăşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate, „numirea în funcţie a candidaţilor admişi se face de către Senat, în termen de 15 zile de la validarea rezultatelor concursului, potrivit regulamentului”.
Potrivit prevederilor art. 19, alin. (1) din Legea 144/2007, republicată, președintele și vicepreședintele Agenției Naționale de Integritate sunt numiți în funcție pe o perioadă de 4 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS