17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Educaţie antidrog la bibliotecă

Craiova: Educaţie antidrog la bibliotecă

În cadrul proiectului „Prin cultură împotriva viciilor”, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Secţia Adrian Păunescu, a fost organizată o activitate de informare, educare şi conştientizare a elevilor de liceu din municipiul Craiova cu privire la efectele asupra organismului şi riscurile în plan personal, familial şi social ale consumului de tutun, alcool, droguri şi SNPP, precum şi cu avantajele unui stil de viaţă sănătos.
Beneficiarii întâlnirii de ieri, intitulată „Sunt mai liber consumând droguri?”, au fost 25 de elevi, un profesor diriginte de la CN „Ştefan Velovan” din Craiova şi două angajate ale Bibliotecii.
Reprezentantul CPECA Dolj a pus accent pe înţelegerea de către elevi a conceptului de libertate şi a implicaţiilor pe care aceasta le are în dezvoltarea adolescentului, analizând împreună cu participanţii diversele posibilităţi ce pot apărea în luarea unei decizii făcând uz de libertatea de exprimare a fiecăruia.
Cu această ocazie au fost promovate concursul „Mesajul meu antidrog” ediţia a IX-a şi serviciile de asistenţă oferite de CPECA Dolj.
Au fost distribuite materiale informative realizate de Centru cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS