9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalubrizarea, scoasă la licitaţie

Salubrizarea, scoasă la licitaţie

Contractul de delegare a gestiunii serviciilor de curăţenie, atribuit Salubrităţii de Consiliul Local Craiova în şedinţa de săptămâna trecută, e valabil doar un an

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a anunţat oficial vineri, într-o conferinţă de presă, că principalele activităţi de salubrizare ale municipiului vor fi scoase la licitaţie, pentru a stabili cine va face curăţenie în oraş de la 1 ianuarie 2013.
„La 1 ianuarie, activitatea de măturare a străzilor, de colectare şi transportare a gunoiului va fi scoasă la licitaţie. Dar nu pentru că aşa vreau eu, ci pentru că Salubritatea nu a reuşit să-şi ia licenţa astă-toamnă, şi nu din vina mea“, a spus Solomon.

„Dacă rămân la primărie, Salubritatea va reveni la forma iniţială“

Deocamdată, însă, curăţenia municipiului este asigurată până la 1 ianuarie, pentru că, în şedinţa ordinară de săptămâna trecută, Consiliul Local Craiova a aprobat contractul de delegare a gestiunii către SC Salubritate Craiova SRL (unitate având municipiul ca unic acţionar) a anumitor activităţi de salubrizare. Este vorba despre precolectarea, colectarea, sortarea şi transportul deşeurilor, măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice, deszăpezirea străzilor, dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea.
„Această soluţie, pe care eu am propus-o Primăriei Craiova de acum trei luni, va permite ca angajaţii Salubrităţii să nu fie trimişi acasă, iar oraşul nu va rămâne nemăturat“, a declarat Flavius Sirop, directorul general al Salubrităţii, la sfârşitul şedinţei de joi a legislativului local.
 La finalizarea acestui contract, primăria va fi nevoită să scoată la licitaţie aceste activităţi. Dacă în acest interval Salubritatea reuşeşte să obţină licenţa, va putea participa la licitaţie ca orice altă firmă pentru a obţine în continuare contractul de salubrizare a municipiului.
Licitaţia ar putea fi organizată pe întregul pachet de servicii atribuite acum Salubrităţii în mod direct, ori, mai curând, după cum susţin gurile rele din primărie, pentru fiecare serviciu. Curăţenia ar putea ajunge la o firmă, iar deszăpezirea la alta.
Şi, totuşi, edilul Craiovei susţine că licitaţia ar putea fi evitată, astfel încât curăţenia şi celelalte activităţi să nu fie înstrăinate. Soluţia ar fi ca SC Salubritate să se desfiinţeze ca firmă, transformându-se înapoi în serviciu public al primăriei. „Dacă o să mai rămân la primărie şi după alegeri, Salubritatea va reveni la forma iniţială, ca serviciu public“, a spus vineri primarul Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS