9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUrgenţa, asaltată de cazuri cu traumatisme

Urgenţa, asaltată de cazuri cu traumatisme

Peste 150 de persoane au ajuns în ultimele două zile la Unitatea de Primiri Urgenţe Craiova cu entorse, luxaţii şi fracturi.
În ultimele două zile, cazurile de persoane care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Județean Craiova cu diverse traumatisme cauzate de căzături s-a dublat faţă de săptămâna trecută. Dacă, până duminică, la spital ajunseseră 77 de persoane care au necesitat imobilizări ale membrelor, de la începutul acestei săptămâni numărul celor cu traumatisme a depăşit 150. Puţini au rămas însă în spital, majoritatea primind tratament în ambulatoriu şi recomandarea de repaus la domiciliu. „În ultimele 48 de ore putem spune că s-a dublat numărul persoanelor care s-au prezentat la Urgenţă cu entorse, luxaţii şi fracturi. Majoritatea pacienţilor a necesitat imobilizări în aparate gipsate, dar foarte puţini au rămas internaţi în spital. S-a acordat tratament ambulatoriu şi s-a făcut recomandarea de repaus şi tratament la domiciliu“, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al spitalului.
La UPU s-au mai înregistrat, în ultimele zile, un caz social, care a primit aviz de internare la Căminul pentru persoane vârstnice de pe strada Tabaci, şi un caz de hipotermie, la o persoană care prezenta degerături la membrele inferioare şi care a stat în spital mai mult de 12 ore.
• Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS