14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident cu şantaj la primar?

Accident cu şantaj la primar?


Nandi Covlea, primarul din comuna Prunişor, este acuzat că a lovit cu maşina pe trecerea de pietoni un bărbat de 43 de ani, din Drobeta Turnu Severin, după care a fugit de la locul accidentului și a pasat întreaga responsabilitate fiului său, Grigore Covlea. Acuzaţiile sunt aduse de victimă și de familia acesteia.

Primar acuzat de vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului

Accidentul ar fi avut loc pe 18 decembrie 2011, la ora 9.30, în faţa Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN). Sterian Tobă Munteanu, angajat la Termo SA, susține că a fost acroșat pe trecerea de pietoni de un autoturism Audi cu numărul de înmatriculare MH-11-WXZ, la volanul căruia se afla primarul din comuna Prunișor. Din spusele victimei, edilul a oprit maşina la mai bine de 20 de metri de locul accidentului, iar, la scurt timp, a apărut fiul său cu un autoturism BMW. Sterian Tobă Munteanu susține că Grigore Covlea a mutat maşina implicată în accident înainte să vină poliţia, iar primarul a plecat mai departe cu BMW-ul.
„Pe 18 decembrie, am fost victima unui accident de circulaţie care s-a produs în faţă la RAAN. Fusesem la bancomat să îmi scot nişte bani și mă întorceam spre casă. Când am vrut să traversez bulevardul pe trecerea de pietoni, maşinile de pe banda întâi și a doua mi-au dat prioritate, dar autoturismul de pe banda a treia nu a mai oprit şi m-a lovit. Şoferul maşinii Audi care m-a lovit nu a oprit imediat pentru că a avut viteză, ci la vreo 20 de metri de locul accidentului, apoi a venit la mine. Era un bărbat de aproximativ 50 de ani, despre care ulterior am aflat că este primarul de la Prunişor, Nandi Covlea. Imediat a mai venit un BMW, din care s-a dat jos fiul primarului, Grigore Covlea, care l-a luat pe taică-său, a urcat în maşină şi au dispărut. Fiul primarului mi-a spus să stau liniştit, că mă ajută cu bani să îmi rezolv problema, dar nu mi-a mai dat nici un semn de atunci“, a declarat Sterian Tobă Munteanu.
La faţa locului s-a aflat şi un martor, Beze Mihai Tonel, care le-a declarat poliţiştilor că Nandi Covlea a fost cel care a provocat accidentul.
Ulterior, victima a fost convinsă de primar să renunţe la acuzaţii.
„Când martorul a mers la poliţie să dea declaraţie şi le-a spus poliţiştilor că nu fiul acestuia a fost la volan, ci primarul, Nandi Covlea a venit la mine şi mi-a spus că ar fi mai bine să ne împăcăm şi să nu ajungem în instanţă, că mă ajută când o să am nevoie. Am fost de acord şi am schimbat declaraţia. Acum vreau să se facă dreptate, pentru că eu stau de aproape două luni cu piciorul în ghips, nu mai pot să merg la serviciu, am doi copii, deci pierd tot“, a mai spus Sterian Tobă Munteanu.
Victima susţine că, aflându-se la poliţie pentru declaraţii împreună cu fiul primarului, cu martorul, dar şi cu poliţiştii de caz, au căzut de acord să nu se noteze la dosar că la volan nu a fost Nandi Covlea, iar, în schimbul unei sume de bani care să acopere cheltuielile de spitalizare, să nu mai facă plângere penală de vătămare corporală pentru a nu se ajunge în instanţă. Martorul Beze Mihai deține însă prima declaraţie dată în faţa poliţiei, cea în care se consemnase că primarul se afla la volan, declaraţie care a ajuns acum pe mâna presei.
„Am încercat în mai multe rânduri să iau legătura cu domnul primar şi i-am spus că, aşa cum şi-a luat angajamentul verbal că ne ajută, să ne ofere măcar 600 de lei pe lună ca să putem supravieţui până ce soţul meu va putea merge la serviciu. Acesta nu m-a luat însă în seamă“, a spus Ani Munteanu, soţia victimei.
Pentru că Nandi Covlea nu şi-a respectat promisiunea de a achita suma de 2.000 de lei pentru îngrijirile medicale, familia Munteanu a făcut plângere penală împotriva acestuia. Primarul, fiul acestuia, dar şi poliţiştii de caz riscă să fie traşi la răspundere penal. „La sediul cabinetului nostru s-a prezentat Sterian Tobă Munteanu, care a formulat o plângere penală întrucât a fost accidentat de un autoturism condus de primarul comunei Prunişor, Nandi Covlea. Am depus plângerea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, urmând ca organele de urmărire penală, poliţie şi Parchet să desfăşoare activităţi specifice pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei“, a declarat Marian Falon, avocatul lui Sterian Tobă Munteanu.
Contactat telefonic, Nandi Covlea nu a dorit să spună nimic despre accident, motivând că se află la Bruxelles. „Sunt la Bruxelles, nu pot să vorbesc acum, dar de luni încolo mă întorc şi vorbim“, a spus acesta.
Dosarul a fost înaintat către Judecătoria Drobeta Turnu Severin pentru soluţionare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS