14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePER: Oamenii vor soluţii

PER: Oamenii vor soluţii

Problemele pe care le are România sunt complicate şi nu pot fi rezolvate decât dacă măsurile de austeritate vor fi corelate cu programe de dezvoltare economică, au declarat ieri reprezentanţii Partidului Ecologist Român (PER).
„România are o serie de probleme nerezolvate, printre care se numără eficientizarea privatizării şi a managementului privat, arieratele, negocierea referitoare la legea sănătăţii, corupţia şi problemele legate de clientelismul politic (…) Criza trebuie interpretată şi combătută printr-un mariaj între austeritate şi dezvoltare economică“, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele de onoare al PER, Mircea Coşea.
Acesta a adăugat faptul că Fondul Monetar Internaţional (FMI) trebuie să acorde o atenţie deosebită României, având în vedere faptul că este o ţară care este dependentă de moneda euro, prin prisma activităţii de export şi import, iar orice modificare în zona euro o afectează imediat şi în mod direct.
Coşea a mai spus că există zvonuri conform cărora, în cadrul vizitei din perioada 25 ianuarie – 6 februarie a oficialilor Fondului Monetar la noi în ţară, aceştia ar putea fi de acord cu o majorare a salariilor cuprinsă între 3,5 – 4,8% în prima jumătate a anului 2012.

Autorităţile neglijează cerinţele populaţiei

Conducerea Partidului Ecologist Român a făcut, totodată, un apel la autorităţi să se aplece asupra cerinţelor populaţiei.
„Populaţia României trece prin momente foarte grele și foarte mulţi români îşi duc traiul de zi cu zi la limita subzistenţei. Partidul Ecologist Român atrage atenţia guvernanţilor că trebuie să se aplece asupra cererilor populaţiei din ţară, neglijată  în mod sistematic. Principiul de la care PER nu face abatere – omul – a ajutat la dezvoltarea bunăstării României, dar nu este ajutat în nici un fel de autorităţi“, a spus preşedintele executiv al PER, Răzvan Păunescu.
Acesta a atras atenţia asupra faptului că guvernanţii nu sunt atenţi la nevoile oamenilor, ceea ce reprezintă „o crimă, un genocid“, iar românii s-au săturat de promisiuni politice şi vor soluţii pentru creşterea nivelului de trai.
„PER face un apel: partidele să nu se mai joace cu cine controlează puterea şi să se aplece asupra solicitărilor oamenilor din ţară, care au ieşit să protesteze, pentru că au ajuns la un punct comun de exprimare – gata cu politica, dorim soluţii şi idei de creştere a bunăstării, oprirea furtului şi a investiţiilor nejustificate“, a precizat Răzvan Păunescu.
Acesta a subliniat că mişcările din stradă se vor accentua atâta timp cât nu se vor lua măsuri care să ducă la modificarea situaţiei oamenilor. „Atragem încă o dată atenţia că nu trebuie făcută confuzia între bunăstarea României şi bunăstarea românilor“, a declarat preşedintele executiv al PER.

Din criză nu se poate ieşi cu lozinci politice

Emanuel Babici, vicepreşedintele societăţii Uzinsider, a precizat în cadrul conferinţei de presă a PER de ieri că persoanele care lucrează acum în economia reală sunt deja în al treilea an de criză, din care nu se poate ieşi cu lozinci politice, ci cu oameni care au competenţe profesionale.
„Dezindustrializarea rapidă a României, neglijarea de către stat a dezvoltării unor ramuri industriale cunoscute şi rămase în funcţiune, lipsa dezvoltării cercetării fundamentale, modul defectuos de cheltuire a banilor, neaccesarea fondurilor europene, lipsa unui concept de dezvoltare economică pe domenii, lipsa unei griji a bunăstării românilor au condus la exprimarea nemulţumirilor populaţiei sub o formă sau alta“, a declarat Babici.
• Roxana Dimache

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS