10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Căpitanul navei naufragiate în Mediterana a fost arestat

Căpitanul navei naufragiate în Mediterana a fost arestat

Căpitanul italian al navei de croazieră care s-a scufundat în largul coastelor Toscanei a fost reţinut de procurori după ce una dintre cele mai dramatice catastrofe petrecute vreodată în Mediterana s-a soldat cu trei morţi şi cel puţin 41 de dispăruţi, informează NewsIn.
Operaţiunile de căutare vor fi reluate duminică dimineaţa.
Nava Costa Concordia, de 114.000 de tone, având la bord peste 4.000 de oameni, s-a izbit de un recif stânci, vineri noaptea, ceea ce a provocat scene de panică şi haos amintind de naufragiul Titanicului.
Poliţia italiană a confirmat că doi turişti francezi şi un membru peruan al echipajului s-au înecat în urma accidentului. Aproape 30 de oameni au fost răniţi, trei dintre ei fiind în stare critică. Una dintre victime, o femeie în vârstă de 65 de ani, de naţionalitate franceză, a făcut atac de cord.
Autorităţile locale au anunţat că Francesco Schettino, căpitanul vasului, în vârstă de 52 de ani, a fost arestat ieri şi este investigat pentru omor prin imprudenţă şi abandonarea navei – acuzaţia cea mai gravă -, în urma informaţiilor potrivit cărora vasul eşuat nu a lansat nici măcar o alertă de SOS. Procurorul Francesco Velusio a spus că vasul deviase de la rută şi naviga în mod eronat la o distanţă prea mică de insula Giglio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS