20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExpoziţie umanitară LIONS Club

Expoziţie umanitară LIONS Club

LIONS Club Craiova susţine cu fapte concrete şi foarte importante acţiunea Comisiei de diabet, a Districtului 124 România, iar începând cu 11 noiembrie 2011, a lansat programul lionistic intitulat: „Sprijin pentru pacienţii diabetici, aflaţi în imposibilitatea de a se trata“. Acest program se va desfăşura pe tot parcursul anului lionistic 2011 – 2012.
Programul continuă cu expoziţia de pictură ce are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea a 60 de copii diabetici, înregistraţi la Centrul de Diabet de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Craiova. Cu banii strânși vor fi cumpărate aparate şi teste pentru stabilirea tratamentului adecvat.
Expoziţia de pictură este organizată de clubul LIONS, în colaborare cu Cenaclul „Brâncuşi“ şi Filarmonica „Oltenia“. Perioada de desfăşurare a expoziţiei este între 10 ianuarie – 10 februarie 2012, în foaierul Filarmonicii „Oltenia“. Vernisajul expoziţiei a avut loc marţi seară, la ora 18.00, în foaierul instituţiei de cultură, urmat astfel de Concertul de Anul Nou al Filarmonicii „Oltenia“, dirijat de maestrul Alexandru Iosub, având alături Orchestra simfonică şi invitaţii acestora.
Expoziţia cuprinde 32 de lucrări – pictură în ulei, pe pânză sau carton, tehnică mixtă pe hârtie și modelaj în lut – purtând semnătura a 16 artişti plastici amatori ce activează în cadrul Cenaclului „Constantin Brâncuşi“, precum și a unei invitate speciale a LIONS Club Craiova, Mirza Oana, absolventă a Liceului „Marin Sorescu“ din Craiova. Deşi ilustrează tehnici şi modalităţi diferite de sensibilitate expresivă şi de transpunere lirică sau cromatică a percepţiilor vizuale, expoziţia este închegată în ansamblu, susţine scopul profund umanitar propus şi organizatorii speră că va atinge plăcut nu numai publicul meloman, ci şi alte suflete filotime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS