19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrăşelul Copiilor în locul patinoarului

Orăşelul Copiilor în locul patinoarului

Autorităţile locale s-au gândit ca în această iarnă să amenajeze Orăşelul Copiilor chiar în buricul oraşului. Pe principiul dacă nu este patinoar măcar carusel să fie, Primăria Craiova a început destul de timpuriu amenajarea în Piaţa „Mihai Viteazul“ (în faţa Prefecturii) a spaţiului destinat în exclusivitate copiilor cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Este pentru prima dată, după mulţi ani, când administraţia locală a ales această locaţie în locul celei de pe esplanada Teatrului Naţional, Parcul „Nicolae Romanescu“ sau Parcul Tineretului.
Elementul de noutate ar fi căsuţele în care comercianţii îşi vor expune spre vânzare produsele specifice sărbătorilor de iarnă şi dulciuri, 25 de astfel de construcții urmând să fie amplasate în Piaţa „Mihai Viteazul“ şi pe esplanada Teatrului „Marin Sorescu“. În mare parte sunt noi şi instalaţiile de agrement care împodobesc zona centrală. În schimb, caruselele sunt aceleaşi din anii trecuţi şi care în restul anului sunt amplasate în Parcul „Romanescu“. „În aceste zile se lucrează la montarea ornamentelor şi luminilor de sărbători şi la amenajarea Orăşelului Copiilor. Pentru copiii până la 14 ani se amenajează Orăşelul în Piaţa „Mihai Viteazul“, iar pentru cei peste 14 ani se amplasează instalaţii de agrement pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“.
Tot cu ocazia sărbătorilor de iarnă, administraţia locală a achiziţionat 11 brazi care vor fi instalaţi în centrul oraşului, dar şi în celelalte cartiere. „Din cei 11 brazi achiziţionaţi vom instala unul în Piaţa «Mihai Viteazul», de asemenea pe esplanada Teatrului «Marin Sorescu», în Craioviţa Nouă, în Parcul Tineretului, dar şi în cartierul Rovine, la Gară și în Brazdă. Instalaţiile vor fi aprinse oficial în seara zilei de 30 noiembrie, dat fiind faptul că a doua zi sunt manifestările prilejuite de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Mai sunt  detalii de pus la punct“, a precizat Ion Petre, directorul RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII