11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMircea, dragostea noastră, ne despărţim

Mircea, dragostea noastră, ne despărţim

După ce şi-a pierdut calitatea de membru al PSD, Geoană trebuie acum să elibereze şi biroul senatorial de la Craiova

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a organizat ieri o conferinţă de presă pentru a preciza care este poziţia organizaţiei pe care o conduce în urma excluderii din partid a senatorului PSD de Dolj Mircea Geoană. Prioteasa nu a ascuns faptul că unul dintre cele cinci voturi împotriva excluderii lui Mircea Geoană, exprimate cu ocazia Comitetului Executiv Naţional de marţi, a fost al său.
„Unul dintre cele cinci voturi împotriva excluderii lui Mircea Geoană a fost al meu, pentru că eu şi organizaţia pe care o conduc am decis să fim consecvenţi poziţiei pe care am avut-o de la început. Suntem prieteni, dar acum ne despărţim. Dacă Mircea Geoană porneşte pe alt drum politic, trebuie să fie clar că eu şi organizaţia de Dolj – sau cel puţin marea majoritate din aceasta – rămânem aici, în PSD. Organizaţia noastră nu face disidenţă în PSD. Noi vom sprijini toate deciziile conducerii partidului şi ale lui Victor Ponta, pentru că minoritatea se supune majorităţii“, a spus liderul PSD Dolj.

Vânzoleală în PSD Dolj

Ion Prioteasa recunoaşte că vor exista destui membri marcanţi ai PSD Dolj care, după excluderea lui Geoană, vor părăsi partidul pentru a i se alătura fostului preşedinte al Senatului în altă formaţiune politică. O asemenea atitudine este cu atât mai probabilă cu cât, săptămâna trecută, Geoană s-a întâlnit cu mai mulţi primari doljeni din colegiul Dăbuleni-Segarcea, pe care-l reprezintă în Senat, pentru a decide împreună care va fi viitorul lor politic.
Preşedintele PSD Dolj n-a exclus ca acela care i-a fost până mai ieri coleg de partid să se alăture susţinătorilor lui Traian Băsescu. „Mi-ar fi foarte greu să-l văd pe Mircea Geoană împreună cu Traian Băsescu, dar în politică e posibil orice“, a spus Prioteasa, considerând totuşi mult mai credibilă varianta ca Geoană să-şi facă un nou partid, în opoziţie cu care-l susţine pe actualul şef al statului.
„Estimez că o vreme va fi vânzoleală în organizaţia de Dolj. Sunt unii membri, chiar unii primari care ar putea să plece într-o construcţie nouă alături de Mircea Geoană, dar cu siguranţă că n-o să fie mulţi. Cât despre parlamentarii doljeni, n-are cine să-l urmeze pe Mircea Geoană“, a spus Prioteasa.

Ieri partener,
mâine adversar

Din prieten şi partener, Geoană ar putea deveni chiar adversar al PSD Dolj – crede Prioteasa – dacă va încerca să rupă oameni de bază ai partidului şi chiar o parte a electoratului de stânga din judeţ.
„N-o să ne placă postura în care am fi puşi de a ne racola primari sau alţi membri, ba chiar de a ne lua din voturile care ar trebui să vină către PSD. Într-o asemenea situaţie, o spun fără nici un fel de ocoliş că cu aceeaşi încrâncenare cu care l-am apărat până acum pe Mircea Geoană ne vom lupta acum cu el pentru a ne apăra fiecare om, fiecare primar din partidul nostru“, a declarat liderul PSD Dolj.
Până una-alta, nemaifiind membru PSD, Mircea Geoană a rămas şi fără cabinetul senatorial găzduit până ieri în sediul PSD Dolj. Plăcuţa cu numele lui Geoană care era prinsă pe uşa cabinetului său senatorial a fost scoasă ieri, iar acum fostul preşedinte al Senatului e aşteptat să elibereze biroul pe care âl avea în Craiova.
„În nici un caz n-o să-i scoatem în stradă lucrurile lui Mircea Geoană. Sunt sigur că vom găsi o cale de înţelegere cu privire la gestiunea spaţiului de aici, care este şi va rămâne al PSD Dolj“, a spus Ion Prioteasa.

USL, fără Gust

Deputatul doljean Florentin Gust, fost PSD, actualmente membru PC, a anunţat tot ieri că îşi va da demisia şi din acest partid, pentru ca, alături de Mircea Geoană, să pună bazele unui nou partid politic. „Sunt foarte mulţi care vor pleca din PSD şi PC pentru că ne-am săturat ca Ion Iliescu să-şi bată joc de noi. Nu putem să acceptăm ca după 20 de ani tot Iliescu să conducă România. Am vorbit aseară (marți seară – n.r.) cu Mircea Geoană, în prima fază vom discuta cu oamenii şi le vom spune ce nemernicii s-au făcut“, a declarat pentru Mediafax Florentin Gust.
Parlamentarul doljean a susţinut că, drept urmare a excluderii lui Mircea Geoană, vor pleca din USL „zeci de primari şi parlamentari“ care „nu se vor duce nici la PDL, nici la UNPR, nici la PNL“, ci vor constitui „o mişcare naţională“ care „va reprezenta adevărata opoziţie românească“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII