11.4 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate30.000 de lei pentru proiectul unei... cabane

30.000 de lei pentru proiectul unei… cabane

Una dintre supărările exprimate de primarul Craiovei în conferinţa de presă susţinută săptămâna trecută ţine de faptul că legislativul local nu i-a aprobat bani pentru un centru de informare turistică. Edilul solicitase, de fapt, alocarea sumei de 30.000 de lei – la capitolul bugetar „Cultură, recreere şi religie“ – pentru proiectarea unui „Centru naţional de informare şi promovare turistică“, ce ar urma să fie amenajat în Parcul Tineretului.

Bani pentru un bloc sau patru-cinci vile

„E vorba de un proiect european, a cărei realizare nu ne-ar costa nimic. Parcul Tineretului mi s-a părut cea mai bună locaţie, pentru că acolo va fi plin de oameni odată cu construirea Aqua-Park-ului. Va fi, practic, o cabană din lemn, care merită să fie amplasată acolo, nu în centrul Craiovei sau prin cine ştie ce cotloane. Dar am înţeles că e o chestie de second hand pentru unii, nu e importantă. Asta este… Aşteptăm, suferim un an şi după aia dezvoltăm Craiova, dacă acum nu se mai poate!“, spunea Antonie Solomon în conferinţa de presă de marţi.
Ce n-a înţeles însă primarul este că neaprobarea acestei alocaţii bugetare cu ocazia rectificării de buget discutate la sfârşitul lunii trecute de Consiliul Local Craiova a fost legată de cuantumul exagerat. Explicaţia a dat-o arhitectul Emilian Ştefârţă, care este şi consilier local PNL.
„30.000 de lei pentru proiectarea unei cabane din lemn? Este enorm! Mi-aş dori să trăiesc tot restul vieţii proiectând astfel de cabane din lemn, chiar şi la jumătate din acest preţ! Eu fac proiecte la 10 euro/mp, dar sunt un arhitect scump. Există însă şi colegi de breaslă care proiectează la 5-6 euro/mp. Păi, cu banii pe care îi cerea Solomon s-ar fi proiectat un bloc întreg sau patru-cinci vile, nu doar o cabană din lemn! Banii ăştia ar fi ajuns şi de proiect, şi de execuţie, ba cred că mai şi rămâneau“, a spus arhitectul Ştefârţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII