20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCărţi cadou în Noaptea Bibliotecilor

Cărţi cadou în Noaptea Bibliotecilor

Noaptea Bibliotecilor este un eveniment de anvergură naţională, care se va desfăşura în noaptea de 1 spre 2 octombrie în mai multe unităţi de acest fel din ţară.  La Târgu Jiu, cititorii vor primi cărţi cadou.
 În Oltenia sunt angrenate în acest proiect Biblioteca Judeţeană „Christian Tell“ din Târgu Jiu, Biblioteca Judeţeană „I.G. Bibicescu“ din Drobeta Turnu Severin şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ din Craiova. Evenimentul este organizat de Asociaţia Excedo, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Asociaţia Marketer Club.
Sâmbătă seară, la Biblioteca Judeţeană din Târgu Jiu, primii 121 de cititori participanţi la Noaptea Bibliotecilor vor primi cadou o carte, apoi vor avea parte de numeroase surprize: va fi o seară cu poveşti pentru cei mici, întâlniri cu scriitorii gorjeni, proiecţii de filme, ore de lectură, ore de muzică de cameră, film şi teatru.

O lume întreagă pentru cititori

„Dă-ne câteva ore din timpul tău şi noi te vom răsplăti cu o întreagă lume“, acesta este sloganul sub care se va desfăşura Noaptea Bibliotecilor la Târgu Jiu. Olimpia Bratu, directoarea bibliotecii, spune că seara va fi una de neuitat: la ora 18.00, pe holul bibliotecii, primii 121 de cititori vor fi întâmpinaţi cu o carte ce le va fi oferită cadou. Apoi, cititorii vor fi invitaţi în sala de lectură, acolo unde Mircea Suchici îi va încânta cu violoncelul său. De la ora 20.00, muzica îşi va da întâlnire cu lectura, iar după o oră, la cercul de lectură de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, va avea loc o proiecţie de film şi se va servi ceaiul. Participanţii vor discuta cartea şi filmul „Anna Karenina“. „La «Noaptea Bibliotecilor» vor participa şi numeroşi scriitori gorjeni, al căror glas va răzbate dincolo de cărţile pe care publicul deja le cunoaşte. La ora 23.00 avem o surpriză inedită: actorii Teatrului Dramatic «Elvira Godeanu» vor aduce la viaţă mai multe personaje din cărţile preferate ale cititorilor noştri. La Secţia Domenii, cititorii vor putea admira bijuteriile bibliotecii: reviste, cărţi din secolul XIX. Avem şi proiecţii de filme. Va fi o noapte de neuitat“, a spus Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii Judeţene Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU