9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu protestat ca să le repare strada

Au protestat ca să le repare strada

Zeci de locuitori de pe strada Fulger din Craiova au protestat vineri împotriva indiferenţei autorităţilor locale, care nu repară infrastructura, aceasta fiind distrusă după lucrările la reţeaua de canalizare

Locuitorii de pe strada Fulger din cartierul craiovean Brestei au găsit un mod inedit de a atrage atenţia autorităţilor locale, care nu le repară strada, rămasă ca după bombardament, în urma lucrărilor de canalizare. Zeci de persoane au ieşit vineri în stradă, chemând la faţa locului şi reprezentanţi ai consiliului local şi primăriei. Protestatarii susţin că înainte de a fi demarate lucrările de canalizare, strada era pavată cu piatră cubică, dar aceasta a fost scoasă, iar acum au rămas doar gropi. S-au tot plâns pe la primărie, însă nimeni nu i-a luat în seamă, până zilele acestea, când în zonă a ajuns un autogreder care a nivelat drumul. De piatră cubică sau asfaltare nici vorbă. „Noi am tot mers pe la primărie, am făcut demersuri pe lângă consilieri locali, dar nici un rezultat. Aici când plouă este dezastru. Toată apa de pe cele câteva zeci de străduţe care pleacă din Brestei se adună pe strada noastră. Acum, noi am crezut că ne repară într-adevăr strada, numai că au răvăşit mai mult pietrişul. Suntem mai rău ca la ţară“, a spus Ionel Butaru, locuitor pe strada Fulger.

Rezolvarea: promisiuni

Persoanele care au ieşit în stradă spun că s-au săturat de promisiunile venite din partea administraţiei locale. “Suntem mâhniţi de faptul că plătim taxe şi impozite de oraş, dar strada noastră arată mai degrabă ca un drum de ţară. Eram lipsiţi de utilităţi. Ne-au băgat apă şi canalizare, că nu se mai putea, ca să scoată Compania bani de la noi. Canalizare care să preia apa de ploaie nu s-au gândit însă să facă. Nu ştiau că este o zonă mai joasă?“, se întreba Ion Velişcu, localnic.
În cele din urmă, pentru a împăca spiritele, pe strada Fulger a ajuns un consilier local, care nu a putut să le ofere decât alte promisiuni. „Din câte ştiu eu există un studiu de fezabilitate pentru strada Fulger, adică asfaltare, amenajare trotuar. Acesta a fost chiar aprobat în CL Craiova. Numai că a rămas la acest stadiu. Oamenii au dreptate să fie revoltaţi. Eu voi susţine în continuare în consiliu finalizarea acestui proiect, cât mai curând. Poate că se vor găsi ceva fonduri“, a spus consilierul local Gheorghe Albăstroiu.
Alţi reprezentanţi din administraţia locală nu şi-au găsit timp pentru locuitorii de pe strada Fulger.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII