10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn deţinut român s-a sinucis într-o închisoare din Italia

Un deţinut român s-a sinucis într-o închisoare din Italia

Un deţinut român în vârstă de 26 de ani s-a spânzurat într-o închisoare din Agrigento, Sicilia, motivul gestului său nefiind încă stabilit, informează NewsIn care citează presa italiană. Cadavrul tânărului a fost descoperit de un gardian şi a fost dus la morga spitalului San Giovanni di Dio, unde va fi supus unei autopsii. Potrivit reprezentanţilor penitenciarului, deţinutul român ar fi folosit fâşii rupte din aşternuturi pentru a se sinucide.
Tânărul a fost arestat săptămâna trecută de carabinerii din Canicatti, fiind acuzat de opunere de rezistenţă, violenţă, ultraj şi rănirea unui oficial public. El ar fi încercat să lovească un muncitor, apoi a atacat forţele de ordine şi a rănit mai multe persoane. După aflarea veştii, un grup de români a organizat o manifestaţie împotriva forţelor de ordine şi a condiţiilor din închisori.
Aceasta este cea de-a 45-a sinucidere înregistrată în închisorile din Italia anul acesta, a anunţat secretarul general al asociaţiei UILPA Penitenziari, Eugenio Sarno, care denunţă condiţiile de la penitenciarul din Agrigento, în special supraaglomerarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS