20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Audienţe la Solomon

Primarul Craiovei şi-a reluat ieri audienţele, oferindu-se să-i primească pe toţi cetăţenii „nerezolvaţi“ de viceprimari sau de directorii şi şefii de servicii din subordine

Întors la cârma Primăriei Craiova, Antonie Solomon şi-a reluat ieri audienţele. Aproape 20 de persoane au venit la el să-i ceară ajutorul pentru diverse probleme – de la solicitări de locuinţă ori amânarea plăţii chiriei, la abonamente gratuite ori ajutoare financiare.

 „Ne propunem de zece ani să curăţăm doar un oraş şi tot nu reuşim“

 Primul care a intrat în audienţă a fost Cătălin Zamfir, care i-a propus lui Solomon ca primăria să participe la acţiunea „Let’s do it, România“, care îşi propune să facă într-o singură zi, pe 24 septembrie 2011, curăţenie  în întreaga ţară.
„Să-mi spuneţi şi mie cum faceţi voi să curăţaţi o ţară întreagă într-o singură zi, că noi ne propunem de zece ani să curăţăm doar un oraş şi tot nu reuşim“, i-a răspuns primarul, cu umor. Edilul i-a promis apoi că municipalitatea va lua parte, fără discuţie, la această acţiune.

„Cât voi fi eu primar, n-o să concesionăm parcările dintre blocuri“

În discuţia purtată cu o altă persoană venită la audienţe, Antonie Solomon a menţionat că este total împotriva concesionării parcărilor şi că nu se va face aşa ceva în Craiova cât timp este el primar.
Craioveanca Mihaela Preda, domiciliată pe strada Caracal, a venit să-i solicite primarului să… desfiinţeze locul special de parcare amenajat de primărie chiar în această lună la blocul 43 din Valea Roşie pentru un vecin de-al său.
„Părerea mea este că nu a fost creat corect acest loc de parcare, în sensul că a fost făcut pe partea cealaltă a blocului, unde parcam noi, era locul nostru de parcare. Cât despre beneficiar, eu cred că aşa cum în trafic este om normal, iar maşina lui este una obişnuită, fără să aibă dotări specifice persoanelor cu handicap, n-ar trebui să aibă nici tratament preferenţial“, i-a spus Mihaela Preda.
Edilul i-a răspuns însă femeii că respectivul loc de parcare nu era al ei, ci era un loc public de parcare, aşa că primăria n-a făcut nici un abuz prin amenajarea lui pentru o persoană cu handicap.
„În Craiova, fiecare parchează unde vrea, cu excepţia locurilor pentru persoanele cu handicap. Şi aşa o să rămână. Să fie clar, n-o să concesionăm niciodată parcările dintre blocuri, cel puţin cât timp voi fi eu primar. La Braşov a ieşit circ cu asta şi nu vreau să se ajungă la fel şi la Craiova, să vă daţi în cap la licitaţie pentru un loc de parcare“, a declarat Antonie Solomon.
Cât despre posesorul locului de parcare pentru persoană cu handicap, a rămas ca la început. „Prin lege suntem obligaţi să-i facem acest loc de parcare. Dacă actele arată că este persoană cu handicap – şi sunt sigur că aşa este, altfel nu i s-ar fi amenajat loc de parcare -, respectivul are acest drept“, a menţionat edilul.

„Pentru carturi şi biciclete există Parcul Tineretului“

 Doi oameni de afaceri care, până nu demult, ofereau spre închiriere carturi şi maşinuţe în Parcul «Romanescu» au venit în audienţă la Solomon pentru a-l ruga să-i reprimească în parc. Primarul nici n-a vrut să audă de aşa ceva.
„Nici nu intră în discuţie aşa ceva! Să nu mai aud de carturi sau de biciclete în Parcul «Romanescu»“! Ăsta e parc istoric, trebuie să fie sanatoriu în aer liber, fără nici un fel de tiribombă sau de cine ştie ce maşinuţe. Nu ne batem joc de ceea ce alţii au construit cu migală. Dacă vreţi carturi sau biciclete, duceţi-vă în Parcul Tineretului! Aveţi acolo 12 km de alei la dispoziţie! Puteţi să faceţi şi concursuri, aveţi destul loc. Oamenii care merg acolo chiar se plâng că nu au suficiente mijloace de distracţie“, a spus Solomon.
În privinţa maşinuţelor electrice pentru copiii de până la cinci ani, primarul s-a arătat totuşi ceva mai îngăduitor, acceptând să delimiteze o zonă pentru acestea, în vecinătatea chioşcului fanfarei.

„Te demolăm dacă nu plăteşti“

 Printre cei veniţi în audienţă s-a aflat şi Ioan Radu, patronul unei frizerii din Craioviţa Nouă. Radu s-a plâns că primăria i-a calculat greşit chiria pentru spaţiul ocupat: „Sunt bun platnic, dar mi s-au pus în plus vreo 5.000 de lei la chirie, pe lângă care mi se cer şi majorări“.
Gheorghe Popescu, de la Serviciul Contracte şi Autorizări, i-a explicat primarului că situaţia nu stă chiar aşa: „La măsurătoare am descoperit că ocupă cu 17 mp mai mult. Pentru această suprafaţă i-am recalculat chiria, dar de un an nu mai vrea să plătească. Are la noi o restanţă de 8.700 de lei“.
„Îţi promit că o să te căutăm noi zilele ăstea. O să vin acolo să văd despre ce e vorba. Dar, dacă e aşa cum zice domnul Popescu, te şi demolăm dacă nu plăteşti“, i-a promis Solomon.
Ion Anghel, din Craioviţa Nouă, bloc 32, a venit să se plângă edilului că Poliţia Locală l-a somat să-şi dea jos singur balconul, altfel va fi demolat de primărie pe cheltuiala lui.
„E pe lângă Şcoala 30, nu deranjează pe nimeni“, i-a spus lui Solomon proprietarul balconului.
Directorul Poliţiei Locale, Octavian Mateescu, avea însă tema făcută, prezentându-i imediat primarului o fotografie a balconului cu pricina. Când a văzut construcţia, Solomon a exclamat: „Băi, ce-ai făcut acolo? Ăsta nu-i balcon, e casă!“. I-a promis totuşi cetăţeanului că va veni personal la faţa locului să vadă cum stă treaba cu acel balcon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII