20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Băsescu a promulgat Legea de modificare a statutului poliţistului

Băsescu a promulgat Legea de modificare a statutului poliţistului

Preşedintele Traian Băsescu a semnat azi decretul de promulgare a Legii de modificare a Statutului poliţistului care prevede că ministrul de Interne poate stabili prin ordin procedura şi cazurile de modificare sau suspendare a raporturilor de serviciu ale poliţiştilor, informează NewsIn.
Camera Deputaţilor a adoptat, la sfârşitul lunii mai, cu 172 de voturi pentru, 130 contra şi nicio abţinere un proiect de modificare a Statutului poliţistului.
Proiectul a fost iniţiat de către deputaţi atât din partea arcului guvernamental, cât şi din cea a opoziţiei, însă aceasta din urmă a reclamat, în cursul dezbaterilor din plen, faptul că puterea şi-a însuşit într-o şedinţă amendamente din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, astfel încât raportul înlocuitor al comisiei de apărare conţine prevederi ce facilitează concedierile în rândul poliţiştilor.
Curtea Constituţională a României (CCR) a decis însă, joi, să respingă sesizarea formulată de opoziţie împotriva modificărilor aduse legii Statutului Poliţistului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU