17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverin, la un pas să rămână fără imunitate

Severin, la un pas să rămână fără imunitate

Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI) a votat ieri, în unanimitate, ridicarea imunităţii europarlamentarului Adrian Severin.
Cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Adrian Severin, solicitată de DNA, a fost votată, în unanimitate, în Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European, anunţă TVR.
Raportul a fost întocmit de italianul Francesco Speroni, după analizarea argumentelor pro şi contra. Documentul recomanda ca lui Severin să i se ridice imunitatea, astfel încât organele de anchetă din România să îl poată cerceta, pentru a stabili dacă e vinovat sau nu.
Documentul va ajunge joi în plenul Parlamentului European, unde se aşteaptă un vot covârşitor în favoarea ridicării imunităţii eurodeputatului român.
Ministerul Justiţiei a transmis, pe 5 aprilie, preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, solicitarea DNA de ridicare a imuntăţii europarlamentarului Adrian Severin pentru suspiciunea de săvârşire a infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS