-4.5 C
Craiova
miercuri, 26 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateO nouă organizație interguvernamentală în domeniul educației va lucra cu Agențiile de Acreditare

O nouă organizație interguvernamentală în domeniul educației va lucra cu Agențiile de Acreditare

Din când în când, atunci când nevoia o cere, unele guverne decid să lucreze împreună pentru a forma o nouă IGO.  Desigur, vorbim despre o "organizaţie interguvernamentală", care poartă cu ea o recunoaştere instantanee din cauza Dreptului Internaţional Public.

La începutul lunii, o nouă IGO a fost formată pentru a aborda chestiunile de acreditare colegiu. Sa decis ca în cauza problemei şcolilor ilegale ce operează on-line trebuiesc luate măsuri. "EDU" a fost rezultatul.

"EDU" a fost desemnat la adresa de Internet http://www.edu.int, .INT semnificând statutul său de recunoaştere internaţională ca interguvernamental.

Organizaţia are drept scop construirea unei baze de date fiabilă a institutiilor academice cunoscute drept legitime şi va intra în discuţii cu agenţiile de acreditare naţionale şi private pentru a contribui cu sfaturi. Ideea a fost primită cu reacții pozitive de către mediul academic, mulţi descriind mutare ca fiind "aşteptată de mult timp".

G. Irving Levance, primul secretar-general al "EDU", recrutează de ceva timp experţi în domeniul educaţiei, de acreditare şi al relațiilor internaționale în pregătire pentru înfiinţarea oficială a Organizaţiei. El va anunţa o listă de experţi pe site-ul  "EDU" luna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Membru al unei grupări de cămătari, după gratii

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat deferit justiţiei într-un dosar de camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism. Bărbatul a fost arestat în decembrie 2020, iar de atunci a rămas după gratii. Alături de bărbatul arestat preventiv au fost trimişi în judecată alţi şapte inculpaţi, membrii unei grupări infracționale care acționa încă din 2016 în județele Dolj și Argeș, după cum susţin procurorii DIICOT.

ȘTIRI GdS