14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă organizație interguvernamentală în domeniul educației va lucra cu Agențiile de Acreditare

O nouă organizație interguvernamentală în domeniul educației va lucra cu Agențiile de Acreditare

Din când în când, atunci când nevoia o cere, unele guverne decid să lucreze împreună pentru a forma o nouă IGO.  Desigur, vorbim despre o "organizaţie interguvernamentală", care poartă cu ea o recunoaştere instantanee din cauza Dreptului Internaţional Public.

La începutul lunii, o nouă IGO a fost formată pentru a aborda chestiunile de acreditare colegiu. Sa decis ca în cauza problemei şcolilor ilegale ce operează on-line trebuiesc luate măsuri. "EDU" a fost rezultatul.

"EDU" a fost desemnat la adresa de Internet http://www.edu.int, .INT semnificând statutul său de recunoaştere internaţională ca interguvernamental.

Organizaţia are drept scop construirea unei baze de date fiabilă a institutiilor academice cunoscute drept legitime şi va intra în discuţii cu agenţiile de acreditare naţionale şi private pentru a contribui cu sfaturi. Ideea a fost primită cu reacții pozitive de către mediul academic, mulţi descriind mutare ca fiind "aşteptată de mult timp".

G. Irving Levance, primul secretar-general al "EDU", recrutează de ceva timp experţi în domeniul educaţiei, de acreditare şi al relațiilor internaționale în pregătire pentru înfiinţarea oficială a Organizaţiei. El va anunţa o listă de experţi pe site-ul  "EDU" luna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS