19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada Amaradia se lasă greu asfaltată

Strada Amaradia se lasă greu asfaltată

Asfaltul turnat la jumătatea lunii, pentru a se reface carosabilul afectat de lucrări,
s-a lăsat pe mai multe porţiuni de drum

Redată circulaţiei pe 12 mai, după ce a stat închisă aproape două luni, strada Amaradia are nevoie din nou de reparaţii. Porţiunea dintre străzile Constantin Brâncuşi şi Doljului, unde s-a muncit prima dată pentru reabilitarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale şi a reţelei de energie electrică de înalt voltaj, începe să arate din nou ca în timpul lucrărilor.
Asfaltul turnat pentru a se reface partea carosabilă afectată de introducerea cablului electric s-a lăsat pe mai multe porţiuni, într-o anumită zonă el surpându-se. „Am înţeles că a fost o fundaţie de casă, iar pe locul unde era o cameră goală s-a surpat. Au apărut şi infiltraţii, iar asfaltul s-a lăsat. O să-i obligăm să refacă lucrarea şi nu cred că vor fi probleme“, a spus viceprimarul Craiovei, Teodor Sas.      

Nu s-a făcut încă recepţia lucrării

Firma care s-a ocupat de refacerea drumului, Sondrio Impex SRL din Craiova, a reparat porţiunea surpată, însă trebuie să refacă şi zonele care s-au lăsat. Reprezentantul societăţii susţine că primăria nu a făcut încă recepţia lucrării şi că strada Amaradia va fi adusă la stadiul iniţial.    
„Au fost unele probleme cu fundaţiile de case. Sunt zone unde se infiltrează apa şi s-au făcut prespălări. Drumul nu a fost însă dat în recepţie la primărie, pentru că se aşteaptă să se termine toată strada, până în Rocadă. O să vedem în aceste zile ce probleme mai apar şi o să le rezolvăm. Sunt câteva locuri aflate în permanenţă sub observaţia noastră şi o să readucem carosabilul la starea iniţială“, a explicat Ovidiu Daniel Biolan, reprezentantul SC Sondrio Impex SRL. Acesta susţine că atunci când s-a construit strada peste acele fundaţii de case s-a turnat doar o placă de beton, care acum s-a spart.
„Vă daţi seama că s-au făcut săpături mari, de doi-trei metri, iar pământul care a fost scos de acolo după 50 de ani se aşază acum mai greu. Au existat şi acele discuţii cu reluarea cât mai repede a traficului de pe strada Amaradia, firma care a montat cablurile electrice a cerut două amânări, iar noi am fost nevoiţi să refacem carosabilul în scurt timp. Dar nu e nici o problemă, când se va face recepţia strada va fi la fel ca înainte. Şi va exista şi acea garanţie de execuţie pe care ne-o asumăm“, a adăugat Biolan.

Autorizaţia expiră la 20 iunie

Autorizaţia de spargere pentru toată strada Amaradia expiră la 20 iunie, timp în care Electromontaj trebuie să termine cu amplasarea reţelei de energie electrică de înalt voltaj, iar apoi Sondrio să refacă partea carosabilă afectată de lucrări. În prezent, se lucrează pe tronsonul dintre strada Doljului şi Rocadă, la manşoanele de legătură între cabluri, executantul susţinând că se poate încadra în termenul primit.
Autorităţile locale cred că în momentul în care va intra în vigoare noul Regulament privind normele pentru lucrările tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public şi privat lucrurile vor sta altfel. „Aşteptăm viza de legalitate de la prefectură, iar apoi Regulamentul va intra în vigoare după 30 de zile. Cred că în două luni ne putem folosi de el, iar condiţiile vor fi mult mai dure decât cele actuale“, susţine viceprimarul Teodor Sas.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII