17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârg internaţional de turism, în premieră în Bănie

Târg internaţional de turism, în premieră în Bănie

În Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova se va desfăşura de vineri până duminică prima ediţie a târgului de turism „Oltenia Travel & Business“, la care sunt aşteptaţi 25 de expozanţi din ţară şi străinătate. Evenimentul, organizat de Asociaţia pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural din Oltenia, Agenţia de Turism Mapamond şi Primăria Craiova, se adresează oltenilor care „doresc să găsească posibilităţi de recreere, de petrecere a concediului sau de menţinere a sănătăţii“. „Vrem să facem din aceste trei zile o sărbătoare permanentă. Ne-am propus să aducem un plus pe piaţa industriei turistice de la noi, dar şi să impulsionăm mediul de afaceri local. Am putea polariza turismul de afaceri la Craiova“, a precizat Marian Nicola, manager general la Mapamond.
„Doljul este judeţul cu cea mai mare porţiune de Dunăre, deci potenţial de turism există. Dacă bulgarii îşi fac la Dunăre pontoane, locuri de agrement, noi de ce nu am putea face la fel?“, a adăugat acesta. Nicola mai susţine că vizitatorii târgului vor avea parte de o mare varietate de oferte din diverse zone ale României, dar şi din alte ţări.

Concursuri cu premii pentru vizitatori

Organizatorii evenimentului spun că au pregătite pentru craioveni multe surprize, printre care şi concursuri cu premii constând în sejururi şi weekenduri în ţară (Clisura Dunării, Predeal) şi străinătate (Macedonia, Malta) sau abonamente la salină.
„Este un eveniment extrem de important pentru noi şi sper ca acest târg să devină o obişnuinţă pentru Craiova, iar participanţii să fie tot mai mulţi şi mai importanţi. Sunt convins că va fi un succes de la prima ediţie şi invit craiovenii să treacă prin centru să vadă oportunităţile pe care le oferă târgul“, a spus şi viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă.
Toate judeţele Olteniei vor avea reprezentanţi la acest târg internaţional de turism, la care va expune şi o autoritate publică locală, organizatorii păstrând deocamdată secret numele acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS