14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe maratonul sterilizărilor gratuite

Începe maratonul sterilizărilor gratuite

De duminică şi până pe 25 mai, pe Aerodromul sportiv „Balta Verde“ se va desfăşura cea mai mare acţiune de sterilizare a câinilor din Bănie. Campania, iniţiată de Asociaţia „Speranţă pentru animale“, cu sprijinul Primăriei Craiova şi finanţată de „Romania Animal Rescue“, vizează în special câinii cu proprietar, dar şi maidanezii fără stăpân. În total, în aceste zece zile, 1.200 de patrupede urmează să fie sterilizate, vaccinate, deparazitate şi crotaliate pe cheltuiala organizaţiei din SUA.
„Până acum, au fost programaţi în jur de 450-500 de câini, inclusiv de la proprietari. Am vorbit şi pe la întreprinderi şi la multe am găsit înţelegere pentru câinii care sălăşluiesc acolo. O să-i luăm cu voluntarii noştri şi tot noi îi aducem înapoi“, a precizat Oana Popescu, preşedinta Asociaţiei „Speranţă pentru animale“. Aceasta a mai menţionat că toţi cei care au câini în preajma locuinţelor lor, îi au în grijă şi vor să fie sterilizaţi pot suna la numărul de telefon 0785.560.307 pentru a se programa. „Dacă nu au cu ce să-i aducă să specifice, pentru a ne ocupa şi de transport“, a spus Oana Popescu.
De asemenea, vor fi sterilizaţi în cadrul acestei campanii şi toţi câinii care vor fi capturaţi în această perioadă de către Serviciul de ecarisaj. În Craiova, sunt în prezent, conform estimărilor primăriei, aproape 4.000 de câini maidanezi pe străzi
• Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII