9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Vor tinerii în EYP?

Încă de pe băncile liceului, tinerii se implică în diverse activităţi extracurriculare ca voluntariat, ONG-uri, asociaţii de tineret şi nu numai. EYP (Parlamentul European la Tinerilor) se încadrează în această categorie, oferindu-le elevilor, dar şi studenţilor posibilitatea de a dezbate diverse teme de integrare europeană într-un cadru nonformal.
Alin P., de 19 ani: „Da, eu m-aş implica în Parlamentul European al Tinerilor. Cred că îţi oferă altă perspectivă asupra lumii şi te ajută să înţelegi anumite probleme ale societăţii în care trăieşti. Tinerii nu trebuie să se rezume la orele de la şcoală“.
Mihaela S., de 18 ani: „Eu am fost într-un proiect organizat de EYP. Este foarte tare! Ai şansa să cunoşti oameni noi, să îţi faci prieteni şi să înţelegi anumite probleme. Mi-am îmbunătăţit limba engleză şi am învăţat să fiu mai responsabilă“.
Mario N., de 20 de ani: „Îmi place să mă implic în foarte multe proiecte şi m-aş fi implicat în EYP dacă profesorii din liceu ar fi fost mai deschişi la astfel de activităţi. Eu le recomand liceenilor să nu rateze nici o ocazie!“.
Elena A., de 21 de ani: „Aş vrea să intru în EYP, dar, din câte ştiu, îţi trebuie o echipă, iar asta e greu. Tinerii din Craiova nu sunt aşa deschişi la astfel de activităţi. Abia se implică într-o acţiune de voluntariat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU