14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Cafea sau ceai?

O cafea tare ori un ceai negru îţi oferă energia necesară în fiecare zi de şcoală sau serviciu. Viciul cafelei este mult mai răspândit decât arta ceaiului. Puţini sunt cei care beau ceai din plăcere şi sunt interesaţi de beneficiile lui.
Ioana C., elevă în clasa a X-a, consideră că nu sunt apreciate corect ceaiurile.
„Aşa cum cafeaua este apreciată pe diferite standarde, după anumite criterii, tot aşa şi ceaiul are diferite proprietăţi şi trebuie preparat într-un anume fel“. Părinţii ei preferă ceaiul în defavoarea cafelei şi i-au insuflat şi ei pasiunea.
Andreea G., de 17 ani, consideră că este mult mai sănătos ceaiul decât cafeaua şi că acesta ar trebui să fie un argument bun pentru a renunţa la cofeină. „Trei căni de ceai fac bine organismului, dar trei căni de cafea nu vor face nici un bine nimănui. Prefer să beau ceai când am de ales între cele două. Nu vreau să devin dependentă de cofeină“.
Denisa P., de 19 ani, nu concepe ţigara fără o cafea. Ceaiul nu i-a plăcut niciodată, căci nu-i oferă nici un beneficiu. „Primul avantaj al cafelei este că mă trezeşte. În plus, are un gust mult mai bun, în comparaţie cu ceaiul, şi se asezonează perfect cu o ţigară. Ceaiul nu mi-a plăcut niciodată. Am băut de puţine ori şi atunci forţată de o gripă şi de părinţi“.
Şi Florian R., student în anul II, consideră că în cazul unei răceli ceaiul este mai potrivit. „Nu cred că e potrivită comparaţia între cele două. Cu o cafea bună îţi începi ziua fericit, pe când ceaiul este de neînlocuit în cazul unei răceli sau gripe. Excepţie face ceaiul negru, dar oricum pierde competiţia cu un expresso lung“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII