14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeszăpezirea a afectat bugetele primăriilor

Deszăpezirea a afectat bugetele primăriilor

Primăriile din Gorj au strâns cureaua cât au putut pentru a cheltui cât mai puţini bani cu deszăpezirea localităţilor. Iarna grea a afectat însă bugetele şi aşa firave ale principalelor oraşe din judeţul Gorj.
Câţiva edili spun că au reuşit să mai scadă din cheltuieli datorită aprovizionărilor făcute vara trecută şi astfel au fost nevoiţi să investească bani doar în motorină şi în salariile angajaţilor de la deszăpezire, nu şi în material antiderapant. În alte cazuri, bugetele alocate au fost cheltuite aproape integral, în anumite perioade ale iernii fiind înregistrate şi intervenţii zilnice pentru înlăturarea zăpezii din cartiere şi de pe principalele artere rutiere. Cea mai mare sumă cheltuită pentru deszăpezire, respectiv 700.000 de lei, a fost înregistrată la Târgu Jiu. În municipiu s-au consumat 19 tone de clorură de calciu lichidă, 23 de tone de clorură de calciu solidă şi 1.450 de tone de nisip şi sare.

Cel mai ieftin, la Cărbuneşti
 
În municipiul Motru, edilii au cheltuit pentru deszăpezirea oraşului 160.000 de lei. A mai fost utilizată şi cantitatea de 350 de tone de material antiderapant. „Noi am avut noroc că nu avem multe străzi, că şi aşa bugetul este foarte sărac. Tot s-a cheltuit suma de 160.000 de lei. La problemele pe care le avem, nu cred că îi convine nimănui să arunce nişte bani în zăpadă. Bine că am scăpat“, a menţionat Tudor Dobrică, viceprimarul din Motru. Autorităţile din Târgu Cărbuneşti au scăpat cel mai ieftin în ceea ce priveşte fondurile cheltuite cu deszăpezirea. Potrivit primarului Mihai Mazilu, suma alocată pentru acţiunile de curăţare a zăpezii nu a depăşit 25.000 de lei. „Ştiam că nu avem bani nici ca să plătim curentul în şcoli, dar să mai dăm pe nisip sau motorină. Am cheltuit atâta cât am avut. Am scăpat mai ieftin pentru că ne-am aprovizionat cu nisip de la râul Gilort“, a menţionat edilul din Târgu Cărbuneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS